Gaziantep Ticaret Odası, ticarette 41. Yılını dolduran üyelerini plaketle ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Vali Ali Yerlikaya, "Tacir olmak, ticaret yapmak Peygamber mesleğidir. Kazancın onda dokuzu ticarettidir söyleminin izinden gidiyorsunuz" derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Ticaret erbabı olmak her babayiğidin karı değil. Akıl, sabır, girişim ister. 41 yıl önce bir tohum atıp bunu sürdürülebilir kılmak Gaziantepli olmak ister" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık birlik beraberlik çağrısı yaptı ve "Son 8 ayda ise 250’nin üzerinde güvenlik gücümüzü terör saldırılarında kaybettik. Her ne olursa olsun, terör hedefine, amacına ulaşamayacaktır. Şimdi birlik ve kenetlenme zamanıdır" dedi.

KİMLER KATILDI?

Teymur Otel'de düzenlenen ödül törenine, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun'un yanısıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

BARTIK:TERÖR HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

Ödül töreninin açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, "Bugün ticaret, sanayi, üretim ve ihracatımızla ülkenin önemli şehirlerinden biri olmayı başardıysak bunda sizlerin büyük emeği var.

Günümüzde ne yazık ki şirketlerin de yaşam süresi kısalıyor. Bu süre Almanya’da 18, Fransa’da ise 9 yıla kadar iniyor. Türkiye’de işletmelerin yüzde 80’i 5’nci yılına, yüzde 96’sı 10’uncu yılına ulaşamıyor. Dünya Bankası’na göre Türk şirketlerinin ortalama yaşı 34" dedi.
Mevcut ürün ve hizmetlerini müşterilerinin talepleri doğrultusunda sürdüren şirketlerin başarılı olduğunu belirten Bartık, "Bilgi teknolojilerini iyi kullanan, iletişime açık bütün firmalar her zaman kazanıyor" dedi.

Terör olaylarına da değinen Bartık, "Son 8 ayda ise 250’nin üzerinde güvenlik gücümüzü terör saldırılarında kaybettik. Her ne olursa olsun, terör hedefine, amacına ulaşamayacaktır. Şimdi birlik ve kenetlenme zamanıdır" diye konuştu.

ŞAHİN:KENDİMİZE VE SİZLERE GÜVENİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "41 kere maşallah diyorum. 41 yıl bir işte kaldıysanız bu büyük bir başarı. Ticaret erbabı olmak her babayiğidin karı değil. Akıl, sabır, girişim ister. 41 yıl önce bir tohum atıp bunu sürdürülebilir kılmak Gaziantepli olmak ister. Bu şehir herhangi bir şehir değil. Dünya Bankası'nın araştırmasına göre dünyada en rekabetçi 7. şehir. En eski 20 şehir arasında 8. sırada. Gastronomide UNESCO'nın yaratıcı şehirler ağına girdik. Bu tesadüf ve lütuf değil. Bizim en büyük hazinemiz insan gücümüz. 2023 vizyonuna en yakın şehiriz. Kendimize ve sizlere güveniyoruz. En büyük gücü sizden alıyoruz. Artık şehirler yarışıyor. Dubai'deki gıda fuarına giderek firmalarımıza moral, motivasyon verdik" dedi.

'Bizi negatif gündemin içine çekmek istiyorlar' diyen Şahin, "Ruhumuzu ve toplumsal sağlığımızı bozan negatif gündemi elbette yok saymayacağız. Ama şehrimizi ve ticari hayatımı olumlu yönlerini ön planda tutmalıyız" dedi.

YERLİKAYA:PEYGAMBER MESLEĞİ YAPIYORSUNUZ

Vali Ali Yerlikaya ise konuşmasında şunları söyledi:"Tacir olmak, ticaret yapmak Peygamber mesleğidir. Kazancın onda dokuzu ticarettedir söyleminin izinden gidiyorsunuz. 16 bin aktif üyesi olan ticaret odasının üyeleri, 6. büyük şehri sizler oluşturdunuz. Çok büyük bir tacir ailesisiniz. 80 kardeş il, Gaziantep'i gıpta ile izliyor, örnek gösteriliyorsunuz. Gaziantepli olarak elinize aldığınız işi başkalarına göre 10 adım önde yapabilme kabiliyetine sahipsiniz. Biz Gaziantep ruhuyuz. 41 senedir dürüstçe işini yapanların hepsini kucaklıyorum. Hepinizden razıyız" dedi.
Zor bir dönemden geçtiğimizi söyleyen Vali Yerlikaya, "İmtihandan geçiyoruz. Hayat bir imtihan değil mi? Terörizmi kullananlar silahla, kanla meramını anlatanlar var. İyi olmayanlar, hendek kazanlar kaybederler, bizler sorumlu değiliz. Devletimiz izzetli olmanın gereğini yapıyor.
Algı oluşturmayla ilgili görevlerimiz var. Hepimizin tüm kurumların görevi. Zulümle kimse abad olmaz. Suriye Irak pazarına yaslanarak büyümek yok" diye konuştu. Meral KINACILAR,

İŞTE ÖDÜL ALAN FİRMA VE TEMSİLCİLERİ

Ökkeş Humanızlı Recep Türk Mehmet Portakal Mehmet Sait Kanber Serdar Sert Haluk Kutlar Mehmet Bedrettin Ay İbrahim Nakıpoğlu Vahdet Büyüker Muzaffer Başdan Seydi Mihmallı Ömer Yılmaz Orhan Ali Yetkin Bülent Kömürcü Burcu Koçer Halil Dilsiz Mustafa Çağdaş İsmail Hakkı Yılmaz Enes Erturhan Mustafa Kemal Güneş Beyhan Demir Mehmet Mekki Dündar Güç Hasan Bozdoğan Süleyman Olgaç Mehmet Özhelvacı Kenan Sağıt Memik Dağdelen Mehmet İhsan Aygın Ahmet Necati Abdulkadir Cuvoğlu Abdulkadir Kervancı Asım Özkara Sinan Erkent İsmet Tan Burhan İnal Ali Zorçelik Mehmet Şahin Esat Kaya Turgay Mustafa Akalın Burak Gültekin Salih Fadıloğlu Bilal Habeş Avcı Ahmet Aksoy Kemal Kıyak Hasip Uğurgel Mustafa Özgüler Cumali Yılmazoğlu Fatih Kuyucu Gamze Aşnük Bülent Bilici Turgay Kanat Hayriye Karakan Özgür Eyikoçak Kemal Teymur Mustafa Ertay Durdu Macit Ahmet Hamdi Serdar Mustafa Balık Zeki Uğur İrfan Döver Ömer Savaşman Mehmet Özçalışkan Halil İbrahim Örs/Kemal Örs Muharrem Büyükkelleci Turgay Koçer Aykut Durak Kamil Bulguroğlu Eyüp Eruslu Hacı Sever Fehmi Kocalar Fethi Ermayası Mustafa Çolak Mehmet Ali Kimya Erkan Haksal Mete Özhelvacı Şevket Deveci Yaşar Aytekin Kamil Külekçi Mustafa Çelikkol Tevfik Yenigül Mehmet Ümit Özkaya Hüseyin Bayram İhsan Kargın Cahit Nakıboğlu Ömer Özgözükara Hasan Karakaş Zeki Zorkirişci Ahmet Kaya Mehmet Bostancıeri Ahmet Baysalman Ali Haydar Özdenboyacı Yılmaz Kalkan Bahattin Dalsuna Mehmet Hayri Mehtap Abdülkadir Güllüoğlu Mehmet İhsan Özşeker Fevzi Kalenderoğlu Yusuf Dağdelen Mehmet İyimutaf Sadık Koçak Mustafa Soysal Soner Erbağcı Mustafa Erhan Durukan Tunç Uğur Nihat Hösükoğlu Eftal Savcı Serpil Karuserci Can Tuğsuz Ali Güdümen Ahmet Taner İsmet Sanlı Musa Karakoyunlu Bülent Nizamoğlu Mehmet Sinecan Mustafa Geylani Ahmet Ergun Ciğerli Mehmet Abar Şahabettin Yanıç Mustafa Uncu Mustafa Ergün Hösükoğlu Mehmet Ali Uğurluer Doğan Kervancıoğlu Nazlı Renklidağ Ersin Erbağcı Mustafa Topçuoğlu Hilmi Çapkur Mehmet Tolu Zafer Karagülle Murat Özdemir Haluk Dündar Lütfi Yüksekbilgili Tahir Zelzele Mehmet Ali Topçuoğlu