Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Türk Hava Yollarının dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerin katılacağı fuara özel indirim yaptığını söyleyerek, “THY, fuara özel Gaziantep varışlı dış hat seferlerinde yüzde 20’ye varan indirim uygulayacak” diye konuştu. Gaziantep’in sanayileşmesinin ardındaki temel sektörlerin başında tekstil ve dokumanın geldiğini belirten Bartık, “Bu kapsamda 23-26 Mayıs arasında düzenleyeceğimiz DomotexTurkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarını çok önemsiyoruz” dedi.

KONUKOĞLU MECLİS BAŞVEKİLLİĞİ YAPTI

GTO nisan ayı meclisi, Meclis Başkanvekili Settar Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleşti. GTO Başkanı Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, komşu ülkelerle ticari ilişkileri daha da geliştirmek için ticaret ofisi açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 2014 yılında Erbil’de hizmete açılan ofisin Türk ve Iraklı iş adamları için önemli görevler üstlendiğini anlatan Bartık, “Bu ofis hem ticari ilişkilerin geliştirilmesi hem de ikili ilişkilerin daha da iyi noktalara gelmesine katkı sağlıyor” dedi.

İKİNCİ OFİS TARHAN'DA

Erbil’in ardından ikinci ofisin de Tahran’a açılacağını belirten Bartık, İran’a ambargonun kaldırılmasının ardından dünyanın gözünün bu ülkeye çevrildiğini vurguladı. İran'a ticaret ofisi açmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Bartık, kısa süre içinde Tahran’a ticaret ofisi açacaklarını kaydetti.

SEKTÖRÜN LİDERLERİ BULUŞACAK

Bartık, Gaziantep'te düzenlenen DOMOTEX Turkey Fuarı’nın 25-28 Mayıs tarihleri arasında sektörün liderlerini bir araya getireceğini belirtti. 192 firmanın katılacağı fuara gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Bartık, “Türkiye'nin ticaret ve sanayide parlayan şehirlerden olan Gaziantep’in sanayileşmesinin ardındaki temel sektörlerin başında tekstil ve dokuma geliyor. Çoğunluğu Başpınar bölgesinde kurulu halı firmalarının büyük bir kısmı ihracata yönelik çalışıyor.Fuar bu yönüyle de halıcılarımız için büyük fırsatlar içeriyor” dedi.

LAİKLİK TARTIŞMALARI DOĞRU DEĞİL

Bartık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı Laiklik açıklaması ve sonrasındaki tartışmalara ilişkin, Türkiye'nin laik bir ülke olduğunu ve bu konunun tartışılmasını doğru bulmadıklarını kaydederek, laiklikten asla taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ