CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, önce İstanbul Vezneciler’de, sonra ise Mardin Midyat’ta gerçekleşen terör saldırısına ilişkin bir kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı. Ekici, “bu şer odakları, kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde bu tezgâhı bozacaktır” şeklinde konuştu.

Ülkenin huzuru ve refahı için öncelikle terörün kökünün kazınması gerektiğini, bunun için de ulus olarak teröre karşı topyekün seferber olunması gerektiğini vurgulayan Ekici, iktidarın bu konudaki yetersizlikleri ve çelişkilerini de eleştirdi. ‘Açılım’ günlerinde, devletin güvenlik ve istihbarat kuruluşlarının bilgisi dâhilinde metropollere doldurulan bombaların veya Suriye’deki terör gruplarına yollandıktan sonra geri dönen silah, mühimmat ve patlayıcıların, şimdi kamu düzenimizi, huzurumuzu, masum halkı hedef aldığını kaydeden Ekici “teröristler gibi bu kanlı saldırıların zeminini oluşturan ‘sorumlu’ sıfatlı sorumsuzlar, işledikleri bu suçlarının hesabını millete elbet verecek” dedi.

MİLLET GEREKEN CEVABI VERECEK

İhtirasları uğruna sınır ötesine terör ve istikrarsızlık ihraç eden bir siyasi otoritenin, işlediği bütün bu suçların bedelini şimdi Türk halkına ödettiğini belirten Ekici “Türk halkını terörle yaşamaya alıştırmaya çalışan zihniyeti alaşağı etmeden bu millet huzur bulamayacak. Teröristlere ve onlara bu zemini hazırlayan siyasi otoriteye en büyük cevabı bu millet verecek” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ