Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu yaşanan gelişmelerden ve alınan sonuçlardan dolayı dert yandı. Alternatifli bir kadrolarının olmadığını söyleyen Topçu 6 puan önde oldukları için iyi iş yaptıklarını söyleyerek "“Gelinen nokta itibarıyla halen altı puan öndeyiz, demek ki iyi işler yapmışız bu zaman kadar ki 6 puan ciddi bir farktır. Bu altı puana bir takım için son dört haftaya girildiğinde ciddi bir farktır ama burada ki sıkıntı biran önce toparlanıp çıkışa geçmektir. Önümüzde ki rakiplerimizden Eskişehirspor maçı ve Rizespor maçları çok önem arzediyor.

ÇIKIŞ İSTİYORDUK

Geçen hafta oynanan maçların ardından küme düşme endişesi yaşayan takımlarla aralarında ki puan farkının 6’ya düştüğünü söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, “Dolaysıyla Gençlerbirliği maçı bizim açımızdan çok önem arz ediyordu. Genel anlamıyla sezonun ilk yarısında oynadığımız takımla ile son oynanan Gençlerbirliği maçı arasında ki kadro bakımından 7 oyuncumuzu değiştirdiğimizi söyleyebilirim. Defansif anlamda sakat ve cezalı oyuncularımız var buna ilaveten rakip takımda da oldukça etkili forvetle. Özellikle arkaya atılan toplarda çok sıkıntı çektik, ikinci yarı biraz daha risk aldık ama maalesef iki haftadır duran top zafiyeti bize risk oluşturdu. Gol arıyorsunuz ama iki tane duran toptan maalesef kalemizde golü yedik. Bizim açımızdan sıkıntı olduk, çünkü Gençlerbirliği karşısında artık kötü gidişe dur deyip artık bir çıkışa geçmek istiyorduk” dedi.

ÜST SIRALARI DÜŞÜNÜRKEN ENDİŞE BAŞLADI

Ligde 4 maça daha çıkacaklarını hatırlatan Topçu, “Acaba üst sıralara çıkabilir miyiz diye hesap yaparken, şimdi endişe duyuyoruz. Alt sıralarla aramızda 6 puan var. 4 maç için iyi bir puan farkı ama bizim sakatların biran önce iyileşip, cezalı futbolcuları tekrar toparlamak zorundayız” dedi.

ALTERNATİFLİ KADROMUZ YOK

Gaziantepspor’un 17 maçta 23 puan topladığını kaydeden Topçu, “İkinci yarının ilk maçında yine kazandık ve 18 maçın sonunda 26 puan toplayan bu takımdı, ben ve ekibimde bu takımın başındaydık. Tabi gidenler ve gelenler oldu, gelenlerin performansı burada çok önemli. Sıkıntı çektiğimiz mevkiler zaten çok net bir şekilde görünüyor, ofansif ve forvet hattında çok büyük sıkıntı çektik. İlhan’ı oynattık olmadı, Habibou’yu oynattık olmadı, Galatasaray maçında Larsson’un oynattık olmadı. O bölgede büyük bir sıkıntı çektiğimi söyleyebilirim, tabi Marcall’ın olmayışı ayrı bir sıkıntı çünkü alternatifli bir kadromuz yok. Kadroda ki bütün oyuncuları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz ama değişimlerde sıkıntı çektiğimizi söyleyebilirim” dedi.

BİZ YENİ GELMEDİK

Maç sırasında taraftarların eleştirel tezahüratlarını anımsatan Topçu, şöyle devam etti:

"İlk 18 maçta 26 puan toplayan bir takımız. Biz de bu takımın başındaydık. Taraftarın benzer tezahüratları ilk yarıda da vardı. Biz yeni gelmedik. Devre arasında değişime gidildi. Giden oyuncular var, yerine gelen oyuncuların performansı önemli. Sıkıntı çektiğimiz mevkiler çok net görülüyor. Forvet hattında çok büyük sıkıntı çektik. Sezon başında herkes sıkıntı çekeceğimizi söylüyordu. Gelinen noktada halen 6 puan ilerideyiz. Demek ki iyi işler yapmışız. Buradaki sıkıntı bir an önce toparlanmak lazım. Aslında bugün futbolcu arkadaşlarımız çok istedi ama istek ve arzu da bir yere kadar olmuyor, yetmiyor. Oyunda skora ihtiyacımız var biz özellikle içeride oynadığımız son maçları göz önünde bulundurduğumuz da hep geriden gelmeye çalıştık. Ne yazık ki yakalayamadık, eksik oyuncularımızın yeniden aramıza dönmesiyle rahat edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

KARİYER SIKINTIM YOK

Teknik direktörlerin mevcut kadroları en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Topçu, “Bana desinler ki artık bir şey yok demiş olsalar ben bu takım için ben ve ekibim çok şeyler yaparız. Benim kariyer sıkıntım yok buraya gelirken de yoktu buradan giderken de hiçbir şekilde olmayacak ama biz limana gemiyi en iyi şekilde yanaştırmaya çalışıyoruz.

TAKIM SIKINTIYA GİRERSE ŞEHİR SIKINTIYA GİRER

Gaziantepspor bu şehrin takımıdır, bu halk bu takıma sahip çıkmak zorunda. Maçın başından sonuna kadar farklı tezahüratlar burada beni ve futbolcu arkadaşlarımızı demoralize eder. Dolayısıyla bu takımın sıkıntıya girmesi sadece takımın başkanını, hocasını, futbolcusunu, diğer çalışanlarını ilgilendirmiyor. Sıkıntıya girerse bütün şehir sıkıntıya girecek, bunu söylemek çok acı, bunu yaparken açıkçası düşünmeleri gerekiyor. Biz bu takımdan gideriz, geldiğimiz gibi gideriz ama bu şehri süper ligde temsil eden tek takım Gaziantepspor’dur.

TEZAHÜRATI OLUMLU YÖNDE YAPSINLAR

Herkesin kıymet bilmesi lazım ve böyle görmeleri lazım. Tezahürat yapacaksanız olumlu yönde yapın. Ben Gençlerbirliği maçında isterdim ki tribünler tamamen dolsun, rakibe baskı yapalım. Diğer takımların durumunu ve seyirci kapasitesini görüyorum. Elbette burada bazı sıkıntılar var ama şimdi sıkıntı değil sahiplenme zamanıdır. Burada herkesin taşın altına elini koyması lazım, buradan kimse kaçıp gidemez. Bu şehrin Gaziantepspor’a sahip çıkması lazım” diye konuştu.