Şehitkamil Belediyesi tarafından Eren Bülbül Sosyal Tesisi'nin açılışı ve Ak Parti Gaziantep İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Gül'ün gündeminde terör, kadına şiddet, Mısır'daki saldırı vardı.GÜL:GAZİANTEP'E 22 MİLYARLIK YATIRIM YAPILDIYazıcık'taki sosyal tesis açılışının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde yaptırılacak biyogaz tesisinin temel atma törenine katılan Abdulhamit Gül, bu tesinin çevrenin ve yeşilin korunmasında önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin kendi petrol ve doğalgaz yataklarının olmadığını anımsatan Gül, "Bizim en büyük gücümüz insanımız, en büyük zenginliğimiz insan kaynağımız. Varsın petrol ve doğalgazımız olmasın, insanımız bize yeter" dedi.
Gül, cari açığı en fazla etkileyen sebeplerin başında enerjideki dışa bağımlılığın geldiğine işaret ederek şunları kaydetti:"Enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmanın yolu yenilenebilir enerji konusunda yapılan yatırımlardır. Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye çağ atlamıştır" dedi.
Temeli atılan tesiste gelecek yıldan itibaren enerji üretileceğini aktaran Gül, bu yatırımların hayırlı yatırımlar olduğunu kaydetti.
Gül, Türkiye’nin AK Parti hükümetleriyle ekonomisini 3 kat büyüttüğüne dikkati çekerek, ekonominin yanı sıra özgürlüklerde, insan haklarında, eğitimde de kendimi büyüttüğünü, daha iyilerini hak eden bu millet için hizmetlerin daha da artırılacağını vurguladı. Gül, hükümetin Gaziantep’e 22 milyar lira yatırım yaptığını ve bu yatırımların ileriki yıllarda artarak devam edeceğini ifade etti.İYİ HAL İNDİRİMİBakan Gül, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne de değinerek, özellikle dezavantajlı gruplarla ilgili, kadın ve çocuklarla ilgili pozitif ayrımcılığı getirenin AK Parti hükümetleri olduğunu söyledi. Gül, "Kadına, çocuğa şiddet ve cinsel suçlar konusunda, 'iyi halini gördüm diye takdiri olarak senin cezanı indiriyorum' diye bazı uygulamalar görüyoruz. Bu bir hukukçu olarak da beni üzüyor. Böyle bir suçu işleyen birisi için bu indirim elbette mahkemenin takdiridir ama bu suçları işleyenlerle ilgili mahkemedeki halden, tavırdan dolayı bir indirime gidilmesi de gerçekten çok istisnai olarak uygulamalar var"dedi.
Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddete ilişkin sözlerini de eleştirerek, "Yine son zamanlarda 'evde boş kalırsa kadını döver, şiddet uygular' anlayışıyla, bu ülkenin iktidarına talip olan bir anlayışın da gerçekten nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu merak ediyorum. Böyle bir psikoloji içerisinde olan birinin bu ülkeye verebileceği hiçbir şey yok" dedi.ŞAHİN:TÜRKİYE’DE İLK SIVI GÜBRE BURADA ÜRETİLECEKBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Biyogaz santralinin ilk kez bir yerel yönetim tarafından yapıldığını ifade etti. Ortadoğu’da bu kadar akan kan ve gözyaşının arkasında enerji politikalarının olduğunu dile getiren Şahin, “Petrolümüz yok, madenimiz yeterli değil. Bizim elimizde ne var, yenilenebilir enerjimiz var. Suyu, güneşi, rüzgarı ve jeotermalleri enerjiye dönüştürmek için hükümetimiz bir yasa çıkardı. Şimdi büyükbaş hayvancılıkta büyüme sağlıyoruz. Hayvanların atıklarını çevreyi kirletmemeliri için bu çalışmayı başlattık. Bizim bu tesisimizde günlük 75 ton büyükbaş hayvanın sıvı atığı oluşacak. Tavuk katı atığı, çimlerden gelen atıkları bu tesiste enerjiyi çevireceğiz. Saat 1 MW enerji elde edeceğiz. Günlük 9 bin 939 metre küp biyogaz, yıllık 800 milyon kw/saat elektrik, yine yıllık 8,8 milyon kw/saat eşdeğerinde ısı üretimi yapılacak. Bir değerli şey ise buradan çıkan sıvı gübre. Türkiye’de ilk kez burada üretilecek. Altın gübre diyorlar buna. Bunu da park ve bahçelerimizde kullanacağız. Buradan çıkan sıvı ve katı gübre 30 bin metre küp olacak" diye konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, tesisi Gaziantep’e kazandıran herkese teşekkür etti.İYİKİ VARSIN ERENGül, Şehitkamil Belediyesince Onat Kutlar Mahallesi’ne yaptırılan "Eren Bülbül Sosyal Tesisi"nin açılışında, tesisin açılışına katıldı. Sosyal belediyeciliğin, AK Parti belediyeciliğinin vizyonu anlamına geldiğini ifade eden Gül, "Çalışkan belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun emekleriyle Gaziantepimiz'e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
Şehitkamil Belediyesinin bu tesisine "Eren Bülbül" adının verilmesinin de ayrı bir anlamı olduğuna dikkati çeken Bakan Gül, "Şehit Kamil deyince vatan, memleket için bir insan nasıl can verir bunu anlarız. İşte Eren Bülbül dediğimizde de vatan için memleket için nasıl can verilir bunu görüyoruz. İyi ki varsın Eren. Hiç kimse Erenleri, Şehit Kamilleri unutturamayacak. Kıyamete kadar vatan için, memleket için canını veren kahramanları unutmayacağız. Terörle mücadelede de asla ülkemiz diz çökmeyecek." dedi.
Mısır'daki camiye yönelik saldırıyla ilgili de konuşan Gül, "Bir barış dini olan İslam'a ve mensuplarına yapılan bu saldırıları, barış dininin adını kullanarak sözde İslam adına terör eylemi yapanları da dünyada İslam'ın barış ve selametine leke getirenleri de kınıyorum”diye konuştu.KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Son zamanlarda 'evde boş kalırsa kadını döver, şiddet uygular' anlayışıyla, bu ülkenin iktidarına talip olan bir anlayışın da gerçekten nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu merak ediyorum. Böyle bir psikoloji içerisinde olan birinin bu ülkeye verebileceği hiçbir şey yok." dedi.
Adalet Bakanı olarak da kadına, çocuğa şiddet ve cinsel suçlar konusunda, 'iyi halini gördüm diye takdiri olarak senin cezanı indiriyorum' diye bazı uygulamalar görüyoruz. Bu bir hukukçu olarak da beni üzüyor" dedi. Haber Merkezi/AA