Yeni nesil okulu olarak nitelendirilen ve Gaziantep'te örneği olmayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katıldığı okulun açılışında konuşan Vali Ali Yerlikaya, "Yeni nesil okulu Gaziantep'e kazandırdığı için 2 milyon adına Şimşek ailesine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.

Melike Tekstil'in eğitime destek çerçevesinde Karataş'a yaptırdığı ve yeni nesil okul projesinin ilk örneği olan Fuat Şimşek Ortaokulu ve Adile Şimşek Anaokulu törenle hizmete açıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı açılış töreninde konuşan Melike Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, "Okulumuzun yeni nesillere uygun mimarisi, modern tekniği ve kalitesi ile sonraki eğitim projelerine örnek olacağına inanıyorum. Bu yapı ile Gaziantep'te bir ilk, Türkiye'de sayılı olan okumuzda vatana millete hayırlı evlatlar yetişecektir. Çok heyecanlıyım. Aile olarak güzel ülkemize sadece üretim sanayi de değil, eğitim alanında da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"dedi.

ÖRNEK OLDU

Şimşek ailesi tarafından Karataş'a yaptırılan Fuat Şimşek Ortaokulu ve Adile Şimşek Anaokulu'nun açılışına katılım yoğundu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, GSO Meclis Başkanı Adil Konukoğlu,GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım GSO Başkanı Adnan Ünverdi ve çok sayıda protokol mensubunun katıldığı törende Vali Yerlikaya, eğitime yapılan hizmetleri anlattığı konuşmasında Şimşek ailesinin örnek olduğunu belirtti.

YÜREKTEN ALLAH RAZI OLSUN

Yerlikaya, "Sizinle büyük bir sevinci paylaşıyoruz. Gaziantep'e 2015 tarihinde atandığımız zaman o anki okul yapılarını gezdik ve baktık.. Bizim bakanlığımızın göndermiş olduğu okulun metrekare fiyatlarıyla aynı anda iki okul yapıyoruz övüncüyle karşılaşmıştım maalesef. Oysa bakanlık öyle bir para gönderiyor ki metrekaresine 10-15 yıl boyunca onarım ihtiyacı göremeyeceğimiz kalitede okul yapılır. Biz bunu tespit ettik. Bakanlık üst düzey yöneticileri ve bürokrasisi ile bir gece sabahladık ve yeni nesil kavramını ortaya attık. Ve öyle bir okul yapalım ki, burası gibi olsun. Şimşek ailesinin başardığı gibi olsun. Ben bu bağlamda bizlere bu okulu kazandıran Şimşek ailesine yürekten teşekkür ediyorum" dedi

YILMAZ: ÖĞRETMEN ÇOK ÖNEMLİ

Fuat Şimşek Anaokulu ve Ortaokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa'da milli gelirden eğitime en fazla kaynak ayıran ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Kaliteli eğitim için ikili eğitimin kaldırılacağını ifade eden Yılmaz, "Ne kadar dersliğe ihtiyacımız var? 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. 47 bin dersliğimiz yapılıyor. 2020'de Türkiye'de ikili eğitimi tamamen ortadan kaldıracağız. Niçin? Daha kaliteli bir eğitim verelim diye." şeklinde konuştu.Eğitimin en önemli unsurunun öğretmen olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti: "Binalar, akıllı tahtalar, tablet, bilgisayar öğretmez. Öğretmen varsa ders yapılır. Bizim dönemimizde 584 bin öğretmen atadık. Cumhuriyet döneminde hiçbir zaman bu rakam olmadı. Biz geldiğimizde 500 binin üzerinde öğretmen vardı. Bu yıl da eylüle kadar 25 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz. 610 bin kadar öğretmeni atamış olacağız. Bugün gördüğünüz her 3 öğretmenin ikisi, bizim atadığımız öğretmendir. Özlük haklarında da iyileşme yaptık. 2002'de haftada 15 saat ek dersle birlikte almış olduğu miktar 635 liraydı. Bunu dolara çevirdiğinizde 378 dolar ediyor. Şimdi ek dersle beraber 3 bin 880 liraya kadar çıkıyor. Öğretmenler ek gösterge istiyordu. Görevdeki öğretmenlerimiz, emekli öğretmenlerimize 3 bin 600 ek gösterge vereceğiz. Bu ne demektir mevcut maaşlarına 500 liranın üzerinde bir miktarın eklenmesi demektir."

ŞİMŞEK: GURURLUYUZ

Melike Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, firma olarak Türkiye ve Gaziantep sanayisinde üretim hacmini genişletmeye ve istihdam sağlamaya büyük bir gururla devam ettiklerini söyledi. Şimşek, '"Melike Tekstil bünyesinde 2 bin 500 çalışanımız ve 15 bin kişilik bir aile olarak, Gaziantep'te ürettiklerimizi yine Gaziantep'te hizmete sunmaya devam ediyoruz. İnşaallah 24 Haziran sonrası reisimizle birlikte yehi hükümet sistemsiyle daha hızlı büyümeye ve istihdam sağlamaya, aldığımız güç ile hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

YENİ NESİLLER YETİŞECEK

"Bizler yatırımlarımızda ve üretimlerimize devam ederken eğitim konusunda da memleketimize nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyoruz" diyen Şimşek "Bu düşünce ile çıktığımız bu yolda devletimizin amacı olan özgüveni yüksek, daha mükemmelliyetçi, daha dinamik genç nesillerin yetişmesine vesile olmayı amaçlıyoruz. Okulumuzun yeni nesillere uygun mimarisi, modern tekniği ve kalitesi ile sonraki eğitim projelerine örnek olacağına inanıyorum. Bu yapı ile Gaziantep'te bir ilk, Türkiye'de sayılı olan okumuzda vatana millete hayırlı evlatlar yetişecektir. Çok heyecanlıyım. Aile olarak güzel ülkemize sadece üretim sanayi de değil, eğitim alanında da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.