Royal Halı Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen temsilcimiz Royal Halı Gaziantep son saniyeye kadar kazanmak için savaştığı maçı 73-72 kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker yarı finalde Pınar Karşıyaka'nın rakibi olurken temsilcimiz Royal Halı ise kupaya veda etti.
Fenerbahçe genelinde zorlandığı maçta ev sahibi Royal Halı Gaziantep'i 73-72 yenerek yarı finalde Karşıyaka ile eşleşti. Son Gaziantep hücumunda Stevic'in basketi süre dolduğu için geçerli sayılmadı.

Maça iki takım da hücumda çok etkili başlarken savunmada aynı isteği gösteremediler. İki tarafın skoru karşılıklı sürüklemesiyle ilk çeyrek 23-23 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğin başında iki takım da savunma yapmaya karar verince 2 dakika kadar sayı olmadı. Gaziantep'in yakaladığı 6-0'lık seri skorda öne fırlamalarını sağladı. Bu bölümde Domen Lorbek son derece etkili oldu.Devre sonuna kadar iki tarafta karşılıklı sayılar buldu ve devre arasına Fenerbahçe'nin 41-39 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarının başında karşılıklı üçlükler geldi, oyuncu değişiklikleri yapan Fenerbahçe bir anda farkı açtı. Skor 53-44 olunca Antep'ten mola geldi. Bu molanın ardından kaçırılan serbest atışlara rağmen Antep 9-0'lık seri yakalayarak skoru eşitledi. Koç Jure Zdovc'a çalınan teknik faulle uzun bir sürenin ardından ilk kez sayı bulan Fenerbahçe 3. çeyrekte son 5 dakika 44 saniyede saha içi isabet bulamadı.Son çeyreğe 56-56 eşitlikle girildi.

Son çeyrekte büyük bir heyecan fırtınası vardı. İki takım da savunmada ayağa kalkınca işler kızıştı. Jaka Lakovic ve Colloway'in sorumluluk almasıyla Antep sayı bulurken Fenerbahçe'de Bjelica ve Emir etkili oldu. Çeyreğin son dakikalarında karşılıklı boş dönülen hücumların ardından Antep serbest atışlarla rakibini yakaladı. Maçın sn 75 saniyesine girilirken Fenerbahçe 73-72 öne geçti. Bunun ardından iki takımda iyi savunma yaptı ve 6 saniye kala top Antep'e geçti. Son hücumda Stevic isabeti bulsa da hakem Recep Ankaralı doğru bir şekilde sürenin dolduğunu belirtti ve kazananın Fenerbahçe olduğunu ilan etti.

Fenerbahçe'de Nemanja Bjelica 18 sayı 9 ribaund, Jan Vesely 13 sayı 12 ribaund ile oynadı.

Royal Halı Gaziantep'te ise Earl Colloway 13 sayı 7 asist 6 ribaund 3 top çalma, Domen Lorbek 14 sayı 4 ribaund ile oynadı.