Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Türkiye'de zaten fiilen yarı başkanlık sisteminin uygulandığını söyledi. Gül, "Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için de yeni Anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

AK Parti Gaziantep İl binasında Danışma Meclisi il binasında yapıldı. Danışma Meclisi toplantısına, Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

CHP MASADAN KALKTI

Danışma meclisinde konuşan Abdülhamit Gül hükümet Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yer aldığını belirterek, yeni Anayasa için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Gül, "Kimse bu Anayasa'dan memnun değil. 'Hadi değiştirelim yeni Anayasa yapalım' dediğimizde de başta ana muhalefet CHP masadan hemen kalkmayı başardı. Yeni Anayasa yapma iradesinin olmadığını da gösterdi. Artık 2007 referandumu ile birlikte milletin iradesi, gönlü, en azından partili Cumhurbaşkanlığı, yarı başkanlık ve başkanlık sistemli Türkiye'nin tartışılması yönünde bir özlemi vardır. Zaten fiilen de şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için de yeni Anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

TERÖRÜN DİNİ YOK

Gül, terörle mücadeleyi sürdüreceklerini, hükümetin önceliğinin terörle mücadele ve ekonomik istikrar olduğunu vurguladı. Gül, "Bakın bu mübarek Ramazan ayında 14 canımıza kıydılar İstanbul'da. Yine Midyat'ta emniyetimize yapmış oldukları saldırılarda polisimizin, 6 aylık karnında bebeğini taşıyan polisimizin canına kıydılar. Gerçekten bu terörün, teröristlerin dini imanı olmadığının açık bir göstergesidir. Hem PKK ile hem DEAŞ ile hem de terör örgütü olan Paralel Devlet Yapılanması FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu. Meclisten geçen dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören yasa ile ilgilide konuşan Gül, yargının verdiği karara herkesin uyacağını vurguladı.