Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri, Engelliler Haftası'nda farkındalık yaratmak için bombalı araçla saldırı düzenlenen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, eylemin gerçekleştiği noktaya çiçek bıraktı.

Geçen 1 Mayıs günü Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu terör saldırısının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor ile işitme, görme ve bedensel engeliler dernekleri temsilcilerinin oluşturduğu 50 kişilik grup patlamanın yaşandığı bölgeye karanfil bıraktı.

ORTAK KARAR ALINDI

Terörü protesto eden grup adına konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Engeliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, "Bu yıl Engelliler Haftası'nda Gaziantep ilinde faaliyet gösteren engelli derneklerimizle ortak karar aldık. Emniyet müdürlüğümüze ve şehrimize yapılan hain saldırıyı kınamak, güvenlik güçlerimize destek olmak ve teröre karşı ortak tavır sergilemek için patlamanın yaşandığı yere kırmızı karanfil bırakarak sesimizi duyurmak istedik. Yaşanan terör olayları ülkenin her ferdini derinden etkilediğini fakat yüzyıllarca coğrafyamızda bir arada yaşayan halkımızın birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan ve temelinde kötü emelleri barındıran bu terör olaylarının başarısızlıkla sonuçlanacağını ifade etmek istiyoruz" dedi. DHA