TMMOB’ne bağlı Gaziantep’teki on altı odanın oluşturduğu İl Koordinasyon Kurulu artan terör eylemlerini kınayarak Emperyalist güçlerin Ülkemizi bataklığa çekme çabalarına karşı hep birlikte dur denilmesi gerektiği ifade edildi.

TEDİRGİNLİK VAR

İl Koordinasyon kurulunun yaptığı açıklamada şöyle denildi: “1 Mayıs sabahı Emniyet Müdürlüğümüze yönelik yapılan bombalı saldırının, akabinde farklı mahallelerde yapılan hücre evi baskınları ile patlatılan bombaların tedirginliği bitmeden, şimdi de roketatar mermisi tedirginliği başladı. Aylardır Kilis'e yağan roketatar mermileri şimdi de Gaziantep'imizi hedef aldı. Önceki gün Gaziantep havalimanı yakınlarına düşen iki roketatar mermisi neyse ki boş alana isabet ederek mal ve can kaybı yaşanmadan ucuz atlatıldı"

KATLİAMLAR ÜLKESİ

"Son yıllarda, Ülkemiz adeta "katliamlar ülkesi" haline dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Artık sayısını bile saymakta zorlandığımız bombalı eylemler yetmiyormuş gibi, şimdi de sınır il ve ilçelerde roketatar mermisi tedirginliği hat safhaya ulaşmıştır. Aylardır Kilis iline ve iki gün önce Gaziantep Havalimanı'na rastgele atılan roketatar mermileri insanlarda korku, belirsizlik, baskı ve tedirginlik yaratmakla kalmamış, özellikle Kilis ilinden ciddi bir göç yaşanmış ve insanlarımız evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda bırakılmıştır. Artık, yaşamlarını kaybedenler için taziye mesajları yayınlamak, yaralılara şifa dilemek istemiyoruz, bu tür eylemlerin önüne geçilmesini ve terörün bitirilmesini istiyoruz"

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

"Ülkemizi bir savaş alanı olarak görmek, terörden medet ummak, halklar arası düşmanlıklar yaratmak asla benimsenemez. Terör nereden, kimden gelirse gelsin terördür ve benimsenemez. Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun dahi kanamadığı bir ülkede yaşamak, bütün yurttaşlarımızın, hepimizin hakkıdır. Silahlı saldırılara, canlı bombalara, bomba yüklü araçlara, rastgele atılan roketatar mermilerine, açıkçası yaşanan tüm terör olaylarına artık tahammülümüz kalmadı. Bu gidişata son verilmeli, barışın, emeğin, insanın, laikliğin ve demokrasinin sesi yükseltilmelidir. Emperyalist güçlerin Ülkemizi bataklığa çekme çabalarına karşı hep birlikte dur denilmelidir." BÜLTEN