Gaziantep Hemşehri Dernekleri Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla Suruç ve Adıyaman’daki terör saldırılarını kınadı. Hemşeri Dernekleri ve Sivil toplum Örgütleri Şanlı-Der, Burç Yöresini Kalkındırma Derneği, Tarihi Kültürel ve Diyalog Derneği, Mazlum-Der ,Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi, Cemvakfı Gaziantep Şubesi, Delyanlılar Derneği, Sivaslılar Derneği,Suruçlular Derneği, Siirtliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Malatyalılar Derneği öncülüğünde toplanarak Suruç’ta meydana gelen menfur saldırıyı kınayarak, terörün nereden geldiği ve kimi hedef aldığına bakmaksızın bir insanlık suçu olduğu vurgulanarak teröre karşı ulusal birlik çağrısı yapıldı.

Açıklamayı okuyan platform sözcüsü Kenan Aydın Güler, "Suruç’ta hayatını kaybeden fidancıklarımız ile Adıyaman’da şehit düşen askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

OYUNA GELMEYİN

Güler, her türlü terörün karşısında olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Gaziantep genelinde, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir aradayız. Dış güçler ve taşeronları tarafından ülkemizin ve milletimizin birliğini, bütünlüğünü, güvenliğini ve geleceğini parçalamaya, bölmeye ve huzurumuzu bozmaya çalışılan bir dönemi yaşıyoruz. Bu kalleşçe yapılan terör olaylarının tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, ülkemizi bölmektir. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağız. Milletimizi derinden üzüntüye boğan saldırılar toplumumuzda hassasiyeti arttırmıştır. Bu üzüntü ve duyarlılığı dikkate alarak biz sivil toplum kuruluşları olarak biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye kararlıyız. Bu tür olaylara karşı akıllı ve basiret sahibi olmamız lazım. Bu gemide beraber yaşıyoruz. Ateş nereye düşerse düşsün bizi ve tüm insanlığı yakar. Bütün insanların canı kutsaldır. Bu nedenle her türlü terörün karşısındayız. Herkesi teröre karşı kenetlemeye çağırıyor, vatandaşlarımızı özellikle gençlerimizi provokatif oyunlara gelmemelerini istirham ediyoruz." HABER MERKEZİ