Lokantacılar, Sayacılar, Pideciler, Simitçiler, Yufkacılar, Karşıyaka Kredi Kooperatifi ve Gaziantep İşadamları Derneği, teröre destek veren akademisyenleri kınadı.

Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar, Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, Gaziantep Sayacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, Gaziantep Pideciler, Simitçiler, Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, S.S. Gaziantep Karşıyaka Kredi Kooperatifi Başkanı M. Yaşar Yemişel, Gaziantep İşadamları Derneği Başkanı Y. Emre Bayrakçı'nın yaptığı ortak açıklamada, "Esnaf odaları ve yönetimimiz olarak Türkiye'nin en önemli sorunu, kanayan yarası terörü lanetliyoruz. Geçtiğimiz günlerde devletimizin tüm imkanlarından yararlanıp teröre destek bildirisi yayınlayan sözde aydınları kınıyoruz. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davuoğlu olmak üzere devletimizi yöneten tüm bakanlarımıza, emniyet mensuplarına, silahlı kuvvetlerimize, Gaziantep Esnaf ve Sivil Toplum kuruluşu olarak tam destek vermekteyiz" denildi.

BU İNSANLAR AYDIN OLAMAZ

Bu insanlardan asla aydın olarak bahsedilemeyeceği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:"Aydının literatüel olarak pek çok tarifi, çeşidi ve niteliği vardır. Her sınıf, her eğitim ve öğretim kurumu, her sosyal, sanatsal, kültürel, siyasal, hatta dini kurumlar, toplumlar ile etnik gruplar, milliyetçi ve dinci şeklinde sıfatlandırılmış büyük insan kitlelerinin de veya işçi, köylü, şehirli, sanatçı, bilim adamı, işadamı ve herhangi bir meslek grubundan herhangi bir kişi, kendilerine göre aydın olabilir. Fakat teröre destek veren, kardeş kavgasını meşrulaştırmak isteyen insanlardan veya kitlelerden asla aydın olarak bahsedemeyiz."

GAZİANTEP'İMİZİN TERÖRLE ANILMASINI KABUL ETMİYORUZ

Yıllardır süregelen bu terör kavgasının bitmesinin zorluğunun bazı kitlelerin farkında olmadığı dile getirilen açıklamada, "Onlarca yıldır olan birikimleri bir anda temizlenemez, temizlenmesi beklenemez. İktidarımız terörün bitirileceğini ve istikrarın devam edeceğini sadece söylemiyorlar. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları ve operasyonları yapıyor. Ülkemizde bu çalışmalara ve gayreti desteklenemiz gerekirken haddini aşan ve neye hizmet ettiği bilinmeyen bazı kitleler önlerini kesmek ve ülkemizi diğer ülkelere karşı kötüleme amacındalar. Bu asla kabul edilemez. Gaziantepimizin terörle anılmasını kabul etmiyoruz. Biz esnaf odaları olarak ülkenin huzurunun sağlanacağına ve terörün yürütülen bu çalışmalarla biteceğine güvenimiz sonsuzdur. Bu ülkeyi bölmek isteyen kişiler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Devletimizin milletimizin yayındayız" denildi. Meral KINACILAR