Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şubesinde düzenlenen ortak basın açıklamasıyla terör lanetlendi. 32 Sivil Toplum Kuruluşunun altına imza attığı açıklamada, terörle yaşamaya alışılmayacağı bildirildi. Türkiye Eczacılar Birliği Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, "Yaşadıklarımız, bu saldırılar normal değildir. Bize normal gibi gösterenlere, alışın diyenlere inat alışmayacağız" dedi.

Önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin öldüğü, 238 kişinin yaralandığı terör saldırısına tepki çığ gibi büyüdü.

YİNE MASUM İNSANLAR ÖLDÜ

Demirci, şunlar aktardı: “İnsanlık vasıflarını kaybetmiş caniler yine masum insanlarımızı katletti. Son bir yılda terörle yüzlerce insanımızı kaybettik. Terör nasıl bu kadar kolay hareket edebiliyor. Hiçbir engelle karşılaşmadan, istediği yerde, istediği zamanda insanlarımıza nasıl bu kadar kolayca kıyabiliyor?"

TERÖR BATAKLIĞINA DÖNÜŞÜYORUZ

"Yüzümüzü batıya dönmüşken, neden her geçen gün bir Ortadoğu ülkesi gibi terör bataklığına dönüşüyoruz. Hesaplamadan uygulanan dış politik tavırlar bugün bizi bu çıkmaza sokmuştur. Türkiye düşmanları kadar, ‘dostları’ tarafından da bölgede sorunlar sarmalına atılmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan başlayarak izlenen; dengeli, ölçülü, dış politik tavra yeniden geri dönülmelidir. Atatürk’ün dış politikasının temellerinden olan, kendi sınırlarımızda kalarak, gücümüzün ötesinde amaçlardan uzak durmak ilkesine sadık kalınmalıdır. Barış öncelenmelidir. "

TERÖR NORMAL DEĞİL

"Yaşadıklarımız, bu saldırılar normal değildir. Bize normal gibi gösterenlere, alışın diyenlere inat alışmayacağız. Devletten en doğal hakkımız olan yaşam hakkımızın korunmasını istiyoruz. Güvenlik ve huzur içinde olmak istiyoruz. Güvenliğimiz konusunda eksikliği, ihmali, zaafiyeti olan herkes hesap vermeli, görevlerinden alınmalı, hatta çağdaş demokratik ülkelerde olduğu gibi istifa etmelidir. Kaybettiklerimize olan acımızı belirtirken, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.”

KİMLER DESTEK VERDİ?

Basın açıklamasını destekleyen STK’lar şöyle: “Atatürkçü Düşünce Derneği, Gaziantep Barosu, Gaziantep Diş Hekimleri Odası, Gaziantep Eczacılar Odas, Gaziantep Kilis Tabip Odası, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Makine Mühendisleri Odası, Gaziantep Mimarlar Odası, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Gaziantep Peyzaj Mimarları Odası, Gaziantep Kimya Mühendisleri Odası, Alleben Rotary Kulübü, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ferit Ginol KSM, Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Gaziantep Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği, Gaziantep Kulübü, Gaziantep Kültür Turizm Derneği, Gaziantep Kadın Sağlığı Derneği, Gaziantep Lions Kulübü, Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü, Gaziantep Turizm Derneği, Gaziantep Yesemek Rotary Kulübü, Gaziantep Veremle Savaş Derneği, Girişimci Kadınları Destekleme Derneği, ODTÜ Mezunları Gaziantep Derneği, Tanrıdağı Turancılar Derneği, Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği, Ulusal Sanayiciler İşadamları Derneği.” / SALMAN ERDİNE