Kayabaşı Mahallesi'nin Amanos Dağı'ndaki Kurutepe mevkisinde faaliyet gösteren maden ocağına 11 Ekim gecesi gelen PKK'lı teröristlerin firmaya ait 4 kamyonla ana kontrol kumanda odası ile işçilerin kaldığı konteynerleri ateşe vermesi ve maden ocağına 15 metre mesafedeki 3 baz istasyonunu el yapımı patlayıcıyla tahrip etmesinin ardından bölgede iletişim kesildi.

YOL AYRIMINA GİDİYORLAR

Kayabaşı Mahallesi başta olmak üzere Hasanlök, Yağızlar, Tandır ve Cevizlidere mahallelerinde cep telefonu görüşmesi yapılamıyor. 150 haneli, 3 bin 500 nüfuslu Kayabaşı Mahallesi sakinleri, telefon görüşmesi için 5 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Cep telefonuyla görüşebilmek için caminin minaresinin bile yetersiz kaldığını belirten mahalle sakinleri, her gün Boğaziçi Mahallesi yol ayrımına gidiyor.

SORUN BÜYÜK

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Durmaz, baz istasyonuna yapılan terör saldırısından dolayı 15 gündür Kayabaşı, Hasanlök, Tandır, Yağızlar ve Cevizlidere mahallelerinin iletişimsiz kaldığını dile getirerek, bölgede yaşayan yaklaşık 5 bin kişinin perişan durumda olduğunu söyledi.

Durmaz, "Yeni bir saldırı olsa, bir hastamız olsa, yangın olsa güvenlik güçlerimize ulaşamayız. Acil bir durumda kolluk kuvvetlerine dahi ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. 5 mahallenin adeta cezaevinden farkı yok. Cezaevindekiler telefonla görüşme imkanı bulurken, bizim için o imkan da yok. Günde en az bir kez 5 kilometre giderek Boğaziçi yol ayrımında bizi arayıp ulaşamayanları veya bizim aramamız gerekenleri arıyoruz." diye konuştu. AA