İş ve siyaset dünyası temsilcileri, yılan hikayesine dönen terminal binasının bir an önce bitirilip tam teşekküllü olarak hizmete açılması gerektiğini dile getirdi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, havalimanının takipçisi olacaklarını söylerken,CHP Gaziantep Milletvekili Gökdağ, "Bu havalimanı Gaziantep gibi ülkenin ekonomik anlamda dinamiği olan, nüfus anlamında 6. büyük kentine yakışmıyor. Bu havalimanının yeterli hale gelmesi için hiç bir bahane kabul edilemez" dedi. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Bizim insanlarımız daha modern bir havaalanını hakediyor. Kısa zamanda hayata geçecek bir havalimanı inanın ticaretimizi daha da yukarı taşıyacaktır" derken Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise, "Dün Ankara'dan geldim, Van'a 5 uçuş var, Gaziantep'e 3 uçuş var. Bu bizim bir eksiğimizdir. Teknik elemanlar neden yanlış yapıyor, bunları duyunca üzülüyoruz" dedi.

HIDIROĞLU:OTOPARK YOK

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 2 Milyonluk nüfusu, 15 Milyar dolarlık dış ticaret işlem hacmi olan bir şehir olduğumuzu dile getirirken, "Havalimanımız da bu şehrin ticaretine yakışır, kültürüne yakışır olmalı. Maalesef arabamızı koyacak otopark yok. Otoparkçıya anahtarını bırakıp uçağa binip gidiyorsun. Otoparkımız çok kötü. İçeri giriyoruz misafirimiz bizimle beraber içeri giremiyor. Aynı şekilde istanbul'dan Ankara'dan misafiriniz geldi, siz yağmurda sıcakta kapının önünde bekliyorsunuz. Bizim insanlarımız bunu haketmiyor. Daha modern bir havaalanımızın olması gerekiyor. Gaziantep'e yakışır, bölgeye yakışır bir havalimanı olmalı. Yeni havalimanı bir an önce bitmeli. Tabiki kanuna nizama saygı duyuyoruz. Ama kısa zamanda hayata geçecek bir havalimanı inanın ticaretimizi daha da yukarı taşıyacaktır. bunun bir an önce Gaziantep'e yakışır bir havalimanı yapılmalı. Bu havalimanın Gaziantep'e katacağı çok şey var, bunu öteleyerek, ticaretimizi de ötelemiş oluyoruz" diye konuştu.

GÖKDAĞ:BAHANE KABUL EDİLEMEZ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep gibi ülkenin ekonomik anlamda dinamiği olan, nüfus anlamında 6. büyük kentine havalimanının yakışmadığını söyledi. Gökdağ, " Bu bir gerçek. Bu havalimanının yeterli hale gelmesi için hiç bir bahane kabul edilemez. Onun için bir an önce Gaziantep'e yakışır bir havalimanına kavuşturmak için yetkilileri göreve çağırıyorum. Gaziantep'in daha gelişmiş bir havalimanına ihtiyacı var. O zaman hiç bir bahanenin arkasına sığınmadan bir an önce Gaziantep'i böyle bir havalimanına kavuşturmamız gerek. Bahane kabul edilmez" dedi.

ERDOĞAN:TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yeniden ihale hazırlığı yapılacağını dile getirerek şunları söyledi:"Bu Gaziantep'e yapılacak. İhale şekline itiraz etmiştir. Ona kimse bir şey yapamaz. İhalenin usulüyle ilgili itiraz var ihale yenilenir. Yasa gereği ihaleye itiraz etmiş. Burada kimsenin kusuru yok. Önemli olan bu kararın çıkması. Gaziantep'e yeni havalimanın yapılacak olması. Biz Gaziantep'e bunu kazandırmışız. Ama ihalenin şekli şu bu bizim dışımızdadır. Yeniden ihaleye çıkar. Bu Gaziantep için çok önemli. Şu anda Gaziantep'in 10 milyon nüfusunu kaldıracak bir havalimanı yapılıyor. Biz bu işin takipçisi olacağız."

KÜSBEOĞLU:BU YANLIŞLIK NİYE OLUYOR?

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, İstanbul'a, Ankara'ya günlük gidip geldiğini belirterek, "Dün Ankara'dan geldim, Van'a 5 uçuş var, Gaziantep'e 3 uçuş var. Bu oldu mu? Bunun nedeni havaalanının yetersiz oluşu. İhracatta ve ticaretimizle övünüyoruz, havalimanımızla da övünmeliyiz. Havalimanızın uluslararası tam teşekküllü yeterli olmasını talep ediyoruz. Bu bizim bir eksiğimizdir. Bu eksiğimiz giderilmeli. Teknik elemanlar neden yanlış yapıyor, bu sorunu bir an önce çözmeleri gerekir. İhale şartnamesini hazırlayanlar üniversite bitirmiş kişiler. Bunları duyunca üzülüyoruz. Bu yanlışlık niye oluyor? Bir an önce Gaziantep'e yakışır uluslararası tam teşekküllü bir havalimanımıza kavuşmalıyız"dedi.

11 FİRMA KATILMIŞTI

Gazetemizin uzun süreden beri takip ettiği, Gaziantep yeni iç hatlar havalimanı terminal binası yapımı ve mevcut terminal binasının dış hatlar olarak düzenlenmesi çalışmalarının sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Bu ihaleye 11 firma katılmış ve ihale Nuhoğlu İnşaat, Neoray İnşaat, Eğilim Ulaşım Altyapı, ODEPP A.Ş. ve DEKOVİL Entegre Sistemler adlı beşli konsorsiyumda kalmıştı. En kısa zamanda inşaatına başlanması beklenen terminal binası için kötü haber geldi. İhaleye yetersizliği nedeniyle alınmayan bir firmanın Kamu İhale Kurumuna yaptığı itiraz kabul edilince, önceki yapılan ihale iptal edildi. Meral KINACILAR