Ak Parti Şehitkamil eski ilçe başkanı Memik Terlemez'in siyasi hayatı tam bir ibretlik. Şehitkamil İlçe başkanlığı yaptığı dönemde özellikle Hüseyin Çelik ve Fatma Şahin’in önderliğinde partinin tüm ileri gelenlerince, ilçe başkanlığından indirilen Memik Terlemez için ibre şimdi tersine döndü. Bu siyasetçi şu an da bir zamanlar karşısında olan yöneticilerin gözdesi durumuna geldi. Önce meclis üyesi yapılan Terlemez, şimdi de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Şehitkamil Teşkilatından sorumlu danışmanı oldu.

TESADÜF DEĞİL

Atama ile geldiği Ak Parti Şehitkamil ilçe başkanlığında 1.5 yıl ilçe başkanlığında başarılı çalışmalara imza atan Memik Terlemez'in Fatma Şahin'in danışmanlık görevine getirilmesi tesadüf değil. Teşkilatçı yapısı ile bilinen Memik Terlemez, yeni görevini başarıyla yerine getireceğini söylüyor.

SİYASET UZUN SOLUKLU BİR İŞ

Terlemez, "Ben partimin neferiyim. Bana ilçe başkanlığını bırak dediler bıraktım. Kongrede aday olmadım. Meclis üyesi ol dediler, tamam dedim. Teşkilat bize nasıl bir görev verir, uygun görürse görevimize devam ederiz. Fatma hanımım verdiği göreve yok deme imkanım yok. Çünkü ben teşkilatçıyım. Siyaset bir günlük değil, uzun soluklu bir iş. Bugün bir görevde yarın başka bir görevde olursun" diye konuştu.

1 HAFTA OLDU

'Görev isteme şansın yok, görev verilir' diyen Memik Terlemez, "Biz bu partiye gönlümüzü verdik. Büyüklerimiz bilir. Bana danışmanlık görevi verileli 1 hafta oldu. 2002'den bu yana partim için çalışıyorum. Önce mahalle temsilcisiydim, 2007 yılında milletvekili adayıydım, olmadı. Ancak kırgınlık, küskünlük olmadan teşkilatımızın içinde kaldım, partim için çalışmaya devam ettim" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR