Dünyanın en iyi oyuncusunu da alsanız sizi hedefe götürecek diye bir şey yokÜretemiyorsanız sürekli tüketiyorsanız yok olursunuz
Yeteneğin nereden çıkacağı belli olmaz
Ben çok sıkı bir Bielsa hayranıyımdır
Bu ülkede herkes geçmişi satın alıyor Gazişehir FK'nın çiçeği burnunda teknik direktörü Yalçın Koşukavak, teori olarak ezber bozacak sözler sarf ediyor.Eğer bunlar uygulanabilirse, yeni sezonda Gazişehir bambaşka bir takım görünümünde olacak. Yeni sezonda hedefini süper lig olarak belirleyen Gazişehir Gaziantep’te sabit bir oyun sistemi olmayacak.İkinci ve son etap kamp çalışmalarının kısa bir süre olduğunu belirten Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Yalçın Koşukavak, maç içerisinde değişik sistemlerle oynayabileceklerini belirtti.Transferlerin kendisinin bilgisi dahilinden yapıldığını aktaran Koşukavak, top kendilerinde olduğunda her futbolcunun hücum, rakipteyken ise savunmacı olacağını aktardı.

BAŞKA SENARYOLARA İHTİYAÇ VAR
Geçen sezon İstanbulspor’u çalıştırırken, Rize maçında taktik uygulamasına girmeden kalelerinde golü gördüklerini ifade eden Koşukavak, “Bütün oyun planları üzerinde 1 hafta çalıştık, oyuncular her şeye hakim. Soyunma odasından çıktım santra 10’uncu saniye gol yedim. Bütün planlar öldü. Başka senaryolara ihtiyaç var. O yüzden dizilişler bir kaç mevkide oynayan oyuncular ve oyuncuları bu yönde donanımlı hale getirmek saha içinde değişen senaryolara reaksiyon gösterme kabiliyeti kazandırmak. Çok zor bunlar. 3 senede yaptım bunları. 4-3-3, 4-2-3-1 böyle bir süreci geçireceğiz. Sonra yavaş yavaş her 3’lü savunma ve 3’lü orta saha ve 4’lü orta sahalardaki varyasyonları anlatacağım. Ama bir süreçten sonra takım sahada top rakipte veya top bizdeyken o dizilişlere uygun hale gelecek,” dedi.

HER MAÇIN HİKAYESİ BAŞKADIR
Kulüp başkanı Adil Sani Konukoğlu kendisinin fikrini almadan transfer yapmadığını aktaran genç teknik adam, “Zaten doğru olanda bu olmalı. Koordineli olmamız gerekiyor. Balogon, Chabbi ve Poepon benim bilgim dahilinde olan transferler ama dünyanın en iyi oyuncusunu da alsanız sizi hedefe götürecek diye bir şey yok. Ben ciddi şekilde Gazişehir takımını oyun planlarıyla rakip takımlara karşı üstünlüğü ele geçirip sonuca ulaşmak anlamında. Her maçın hikayesi başkadır. Her maçın oyuncusu başkadır. Top rakipte savaşçıyız, top bizde sanatçıyız. Bu felsefede olan oyuncular oynar. İsterse 50 tane gol atsın ben o oyuncuyu oynatmam. Herkes takım oyunu oynayacak. Futbol bireysel bir oyun değildir. Kimse kendi menfaatine göre oynayamaz. Top bizdeyken herkes hücumcu, top rakipteyken herkes savunmacı olacak” dedi.

ÜRETEMİYORSANIZ SÜREKLİ TÜKETİYORSANIZ YOK OLURSUNUZ
Her kulübün alt yapısına önem vermesi gerektiğini açıklayan Koşukavak, “Artık endüstriyel bir futbol var. Üretemiyorsanız sürekli tüketiyorsanız yok olursunuz. Bu ülkenin 6’ıncı büyük şehrinden bahsediyorsunuz. Yeteneğin nereden çıkacağı belli olmaz. Alt yapı çok kıymetli bir yer. Alt yapı ve üst yapı entegre olup birlikte hareket etmeli. Başkanımızda sanayici ve üretimci olması sebebiyle buraya çok iyi bakabiliyor. Bir kaç saha yapılıyor. Bu tesis çok önemli olacak” dedi.


BİELSA’YI ELEŞTİREN KİŞİNİN FUTBOLU BİLMEDİĞİNE İTİMAT EDERİM
Kendisinin Simeone gibi bir antrenör olmadığını kaydeden Koşukavak, “Artık modern futbol sadece teknik adamı bir felsefe üzerinden gidip başarılı olamayacağını bağırıyor. Ben geçmişte bu konuda çok ciddi makaleler yazdım ve dünya futbolu artık oralarda. Atletico Madrid’te Simeone’de bu dizilişte artık yenilecek. Pep yenilmez çünkü o oyunun başka tarafına bakıyor. Şu önemli. Ben ne bir Simeone gibi bir antrenörüm ne de tamamıyla bir Pep Guardiola. Geçmişte asistanlık zamanımda Simeone’ye benzerliklerim vardı. Ama futbolun başka taraflarını görmeye başladım. Ben çok sıkı bir Bielsa hayranıyımdır. Çünkü hepimizin beslendiği kütüphane orasıdır. Bielsa’yı eleştiren kişinin futbolu bilmediğine itimat ederim” dedi.

SİZ İŞİNİ DOĞRU YAPAN ADAM ARAYIN
Gazişehir Gaziantep’e isim yapmış bir teknik direktör olarak gelmiş olsa çok farklı görüşlerin olacağını açıklayan Koşukavak, “Taraftarlarımız farklı bir sevinç yaşarlardı. Bundan 15 sene önce Galatasaraylı iks bir oyuncu olsaydım, milli takımda oynasaydım, 50 tane gol atsaydım. Herkes geldi baba derdi. Siz işini doğru yapan adam arayın. Bu ülkede geçmiş satın alıyor herkes. Bu arkadaş çok iyi futbolcuymuş tamam saygı duyuyoruz. Şartlar değişti o iş bitti. Antrenörlük başka bir şey” açıklamalarını yaptı.
MUHARREM TÜRKOĞLU