Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 69 engelli 1 günlük temsili askerlik yaptı. Askeri kıyafetler giydirilen engelliler daha sonra alanında yerlerini aldı ve askerlerin yardımıyla ellerini silaha koyarak yemin etti.1 günlük asker olmak isteyen 69 engelli, aileleriyle 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu General Hüseyin Ataman Kışlası'na geldi. Yemin töreninde engelliler ile ailelerine hitap eden 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, engelli insanların toplumun bir parçası olduğunu ifade etti.
ASKERLİK HAVASINI SOLUDULAR
Toplumda engelli vatandaşlara yönelik bilincin oluşması gerektiğini anlatan Tuğgeneral Güneş, "Engelli kardeşlerimiz bizim birer parçamızdır. Tabii ki ailelerinde büyük sorumlulukları var ve görüyorum ki onlar da canla başla sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Onları da bu çocuklara böyle güzel baktıkları için buraya getirdiği için teşekkür ediyorum. 69 engelli kardeşimiz bizimle bu şanlı, bu kutsal Mehmetçik elbisesini giyerek askerlik havasını soludu. Biz asker milletiz ve ordumuz askerin bir parçası. Engelli kardeşlerimiz de bu parçanın içinde yer aldıklarını bugün bizlere gösterdiler" diye konuştu.
Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 69 engelli 1 günlük temsili askerlik yaptı. Askeri kıyafetler giydirilen engelliler daha sonra alanında yerlerini aldı ve askerlerin yardımıyla ellerini silaha koyarak yemin etti.1 günlük asker olmak isteyen 69 engelli, aileleriyle 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu General Hüseyin Ataman Kışlası'na geldi. Yemin töreninde engelliler ile ailelerine hitap eden 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, engelli insanların toplumun bir parçası olduğunu ifade etti.ASKERLİK HAVASINI SOLUDULARToplumda engelli vatandaşlara yönelik bilincin oluşması gerektiğini anlatan Tuğgeneral Güneş, "Engelli kardeşlerimiz bizim birer parçamızdır. Tabii ki ailelerinde büyük sorumlulukları var ve görüyorum ki onlar da canla başla sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Onları da bu çocuklara böyle güzel baktıkları için buraya getirdiği için teşekkür ediyorum. 69 engelli kardeşimiz bizimle bu şanlı, bu kutsal Mehmetçik elbisesini giyerek askerlik havasını soludu. Biz asker milletiz ve ordumuz askerin bir parçası. Engelli kardeşlerimiz de bu parçanın içinde yer aldıklarını bugün bizlere gösterdiler" diye konuştu.