Gaziantep Üniversitesi TEKNOPARK bünyesinde Avrupa Birliği IPA projesi kapsamında “Fikir Geliştirme Toplantısı” düzenlendi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun konuşmasında steril bir ortamda değil hayatın içinde yetişmiş bir öğrenci anlayışını tesis etmeye çalıştıklarını, bu konuda da çok önemli mesafeler aldıklarını ifade etti. Prof. Dr. Coşkun, “Temel sorun şu; ülkenin sadece ekonomik değil sosyal kalkınmışlığına da önem vererek politikalar ortaya koymaya çalıştık. Dolayısıyla Gaziantep’in kültür, sanat, eğitim gibi tüm alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle sizlerle burada yapacağımız çalışmalarında meyvelerini vermesi lazım. Bunun içinde bir aksiyona girmek lazım” şeklinde konuştu.

BAYRAM: SANAYİNİN İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ

Üniversite-sanayi işbirliğiyle ilgili öngörülerini paylaşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, dünyadaki hızlı değişimin üniversiteleri ister istemez değiştireceğini belirterek, “Günümüz üniversitelerinde öğrencilerimiz sanayiye yeterince hazır değildi. Akademisyenlerimiz ve öğrenciler kampüs alanına çıkmadan yetişmişlerdi ama GAÜN'de bunlar değişti, bugünlere gelmeyi başardık. Eski sistemi günümüz Türkiye’si kaldıramaz. Hayatın ve sanayinin içinde olmak zorundayız artık” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Toplantıya; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, GAÜN TEKNOPARK Genel Müdürü Dr. Deniz Vuruşkan, AB Proje Uzmanı Funda Suran, Gaziantep TEKNOPARK ve TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları, IPA Proje Uzmanları, GAGİAD Başkanı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Temsilcileri, Mutlu Makarna, Ekonet Tekstil, TAT Grup, Erpen Plastik, RAD Tekstil, Enta Yapı, Nilayen Sanat Evi, Teymur Otomotiv, Beydağı Kimya, CHT Tekstil, Milimetrik Prefabrik gibi pek çok firma temsilcisi katıldı. BÜLTEN