Büyükşehir Belediye bünyesinde temelleri geçen sene atılan amatör spor branşlarında başarılar gelmeye başlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin sadece profesyonel kulüp çerçevesinde kalmasını istemeyen başkan Fatma Şahin’in talimatıyla faaliyete geçen amatör branşlarda meyveler birer birer toplanıyor.

Yaklaşık bir yıl önce amatör spor branşlarına yönelik çalışma başlatacaklarını belirten, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin’in Büyükşehir Belediyespor ‘un bir Futbol takımı görüntüsü çizdiğini, aslında bir spor kulübü olması gerektiğini belirtmişti. Son günlerde sportif alanda birbiri ardına gelen başarı haberleri Şahin’in ifadeleri karşılık bulmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Fikret Çubukçu’nun nezaretinde faaliyetlerini sürdüren amatör branşlarda ilk etapta atletizmde Balkan şampiyonluğu ve karatede Hazar denizi ülkeleri arasında yapılan turnuvada dereceler elde edildi.

Bir yıl önce startı verilen atletizm dalında Romanya’nın Busteni kentinde 15 Ağustos tarihinde yapılan Balkan Dağ Koşusunda milli takımımız genç erkeklerde takım halinde şampiyon olurken genç kızlarda ikinci oldu.

Bu Başarının en önemli aktörü ise 9 km’lik Genç Erkekler yarışında ikinciliği elde eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı Sporcusu Tekin Yalçın oldu.

Yine aynı hafta sonu (14-16 Ağustos 2015 tarihlerinde) Trabzon’da gerçekleştirilen, Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Açık Karate Turnuvasında Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı Sporcuları; Abdulsamet Küçükoğlu, Uluslararası 21 Yaş Erkeklerde 75 kg’da 2.

Muharrem Çelik, Uluslararası Genç Erkeklerde 57 kg’da 3.

Eren Akkurt, Uluslararası Ümit Erkeklerde 63 kg’da 2.

Murat Ulaşlı, Uluslararası Ümit Erkeklerde +76 kg’da 3. olarak turnuvayı tamamladı.

Son bir yıl içerisinde aktif hale getirilen branşlardan olan Karate branşında yaşanan gelişmeler Büyükşehir Belediyespor yönetiminin de yüzünü güldürdü.

MUHARREM TÜRKOĞLU