TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu, Gaziantep Üniversitesi'nde taşınması halinde tutmayacağını öğrendikleri asırlık fıstık ağaçlarını kurtarmak için çalıştıklarını bu arada Rektör Yavuz Coşkun'dan randevu talep ettiklerini belirterek, "Bize üniversiteden bekleyin dediler, bekliyoruz" dedi.

ALANIN ETRAFI ÇEVRİLMİŞ

Yaklaşık 1 aydır, üniversitede ağaç kesimi olacak diye kendilerine çeşitli bilgiler geldiğini, 10 gün önce ise ciddi bir kaynaktan bilgi aldıklarını anlatan Muharrem Katıoğlu, "Ayın 2'sinde üniversitede bölge toplantısı yaptık. Ardından böyle bir bilgi geldi. Genç TEMA'cıları aradım ve bir bakın ağaçların etrafı çevrilmiş mi, inşaat alanı haline getirilmiş mi diye sordum. Beni aradılar ve doğru, alanın etrafı çevrilmiş. Hatta alanda birkaç ağaçta kesilmiş dediler" dedi.

ÇUKURLAR HAZIR

Rektör yardımcısını aradığını, onunda kendisini yapı işleri daire başkanlığına yönlendiğini anlatan Katıoğlu, "Yapı İşleri Daire başkanı buraya hastane inşaatı yapılacak, ağaçları da taşıyacağız. Taşıyacağımız ağaçların çukurları hazır, sadece belediyeden taşıma nakil aracı bekliyoruz dedi. Hatta çukurları gelin göstereyim dediler. Ben de genç arkadaşları yönlendireceğim dedim" diye konuştu.

FISTIK AĞAÇLARI 5-6 YAŞA KADAR TAŞINABİLİR

O esnada yanımda bir velinin bulunduğunu söyleyen Katıoğlu, "Veli, olayı öğrenince bana dönüp, fıstık ağaçları kesinlikle taşınmaz dedi. Ben hemen fıstığımız bol olsun projesi koordinatörünü aradım. Hocam, bir odun olarak taşırlar dedi. Fıstık ağacı 15 metre alta inebiliyormuş. Bu ağaç oradan çıktığı an sıfır ihtimal yaşar dedi. Bunun ardından Orman Müdürlüğünü, Fıstık Araştırma Müdürlüğünü aradım. Hepsi aynı şeyi söylediler. Fıstık 5-6 yaşa kadar taşınabilirmiş. O da kışın taşınabilirmiş" dedi.

FATMA HANIMA BİLDİRECEĞİM

Üniversitenin bu konuda ilgili kurumlardan rapor almadığını da hatırlatan Katıoğlu, "Yapı işleri daire başkanlığını yeniden aradım. Kesinlikle taşınamaz, yetkili ağızların söylemleri var dedim. Bunu bilmiyorum, ziraatçi arkadaşlar var, biz bunları taşıyacağız dedi. Ben de bu dakikadan itibarn ağaçları yerinden kıpırtmayın hocam, fıstık ağacı çıktıktan sonra bir daha tutmaz. Son kararı rektör bey verecek. Üniversiteden bekleyin dediler. Durumu Fatma hanıma bildireceğim" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR