Türkiye Erezyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından düzenlenen Toprağa Saygı Yürüyüşü ile kamuoyunun ilgisini 2014 Yılı Erozyonla Mücadele Haftası'nın teması olan "Su ve Kuraklık'a çekildi.

Gaziantep'ten çeşitli okullardan gelen minik TEMA gönüllüleri ile bir yürüyüş düzenleyen TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Sait Köse, "Çöl gibi aşırı kurak bölgeler dâhil edilmediğinde, Dünya'daki kara parçalarının yüzde 40'ı kurak alanlardan oluşmaktadır. Kuraklık dünyada 4 milyar hektardan fazla alanı ve 1,4 milyar insanın hayatını tehdit eder hale gelmiştir. Dünya'da erozyon sebebiyle 110 ülkenin çölleşme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Aynı alanda iklim değişikliğine bağlı kuraklık, çölleşme ve ani hava olayları ile birlikte şiddetli erozyon görülmeye başlanmıştır. Türkiye tarım alanlarının yüzde 59’unun erozyon alanı olması göz önünde bulundurulduğunda, tehdidin çok tehlikeli boyutlara gelebilecektir" diye konuştu.

Demokrasi Meydanında toplanan TEMA gönüllüsü öğrenciler Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Minik çevreciler daha sonra Demokrasi Meydanı'ndan Forum'a kadar yürüdü. Haber Merkezi