Türkiye Basketbol birinci lig temsilcimiz Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı yarın ligde galibiyeti bulunmayan Türk Telekom ile karşı karşıya geliyor.

Geçen hafta eksik kadroyla mücadele etmek zorunda kalan ve Beşiktaş’a mağlup olan eflatun – sarılı temsilcimiz yenilgiyi telafi etme peşinde.

Türk Telekom ile bugün Ankara Spor Salonunda saat 18.00’de başlayacak karşılaşmayı Recep Ankaralı, Serdar Ünal ve Ozan Çakar hakem triosu yönetecek.

Potanın ağaları bugün oynanacak olan mücadelede tüm hesapları galibiyet üzerine yaptı. Geride kalan haftalarda Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’i mağlup eden eflatun – sarılı temsilcimiz, Beşiktaş’a mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

Potanın ağaları bugün, Türk Telekom’u mağlup edip yeniden moral kazanmak istiyor.

LİDERLİK İSTİYORLAR

Lige oldukça iddialı başlangıç yapan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı Pınar Karşıyaka ve Darüşafaka Doğuş’un puan kaybetmelerini bekleyerek elde edeceği Türk Telekom galibiyetiyle zirveye yerleşmek istiyorlar.

Başkentte tek hedefini galibiyet olarak belirleyen potanın ağaları, rakiplerinin henüz ligde galibiyet elde edememesi nedeniyle üzerlerine saldıracaklarının bilinciyle oynayacaklar. Dev adamlar, ligin zirvesine yerleşmek için ellerinden gelen mücadeleyi yapmak adına söz verdiler.

JAWAD VE OLİVER MAÇ SAATİ

Beşiktaş maçında rotasyon olmadan mücadele etmek zorunda kalan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının iki önemli ismi Jawad Williams ve Oliver Stevic bugünkü mücadelede sahada olmaları maç saati netlik kazanacak. Beşiktaş maçında fedakârlık yaparak sahaya çıkan Stevic, son yapılan antrenmanda arkadaşlarıyla birlikte çalıştı. Jawad Williams ise bu sabah yapılacak ter idmanında son durumu gözden geçirilecek.

ANDREAS GLYNIADAKIS FORMA GİYECEK

Kadro derinliği sıkıntısı yaşayan ve son oynanan Beşiktaş maçında bunun sıkıntısını net bir şekilde yaşayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının önceki gün kadrosuna kattığı 2.15’lik Yunan devi Andreas Glynıadakıs’in lisansı dün çıkartıldı.

Takım arkadaşlarıyla tanışan ve bir antrenmana katılan Glynıadakıs, bugün oynanacak olan Türk Telekom karşısında formasını giyerek sahada olacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU