TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türk tekstilinin birikimi, kumaşı, tasarımı ve işçiliği ile “rakip tanımaz” hale geldiğini söyledi.

Toplantıda tekstil sektörünün sorunlarının ele alındığını ve çözüm önerileri üzerinde durulduğunu belirten Konukoğlu, “Türkiye ekonomisi, ihracatı ve istihdamının lokomotifi olan tekstilin daha iyiye gidebilmesi için ilgili bütün STK’lar görüş birliği içerisinde” dedi.

ÖNEMİNİ KORUYACAK

“Türk tekstilinin daha iyiye gidebilmesi için bütün STK’ların görüş birliği içerisinde olması, üretimin, ihracatın ve istihdamın lokomotifi olan sektörün geleceği açısından önem taşıyor” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de tekstil sektörünün önemi tartışılmaz. Tekstil diriye de lazım ölüye de. Doğarken tekstile sarıp kucaklıyorlar, öldüğümüzde tekstile sarıp gömüyorlar. Çıplak gezemeyeceğimize göre, tekstil sektörü dünya var oldukça önemini koruyacaktır. Tekstil Türkiye’de üretimin, ihracatın ve istihdamın lokomotifidir. Yan sanayi ile birlikte adeta istihdam adasıdır." diye konuştu. BÜLTEN