Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tekstil Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti. Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, Konukoğlu'ndan bölüme destek istedi.

Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, beraberinde Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Cem Güneşoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdem İnce ile Yrd. Doç. Dr. Züleyha Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik ile GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü.

NİTELİKLİ ELEMAN İÇİN DESTEK ŞART

GAÜN Tekstil Mühendisliği bölümünde şu anda 230 lisans öğrencisinin yanı sıra yüksek lisans yapan 49 ve doktora yapan 6 öğrencileri olacağını bildiren Prof. Dr. Topalbekiroğlu, bu bölüme olan ilgiyi canlandırmayı ve daha fazla başarılı öğrenciyi çekmek istediklerini kaydetti. ‘’Öğrencilerin üniversiteyi tercihlerinde devlete, sanayiciye ve bize düşen görevler var’’ diyen Prof. Dr. Topalbekiroğlu, nitelikli eleman yetiştirme konusunda Sanayi Odası ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.Sanayiciler ile öğrencileri buluşturmak istediklerin ifade eden Prof. Dr. Topalbekiroğlu, "Bölümümüze destek verilmesini istiyoruz. Örneğin, bu bölümü tercih etmek isteyenlere sanayiciler burs ve iş imkanı sağlayabilir. Öğrencilerimiz burs aldıkları işletmelerde staj yapabilirler’’ dedi. Prof. Dr. Topalbekiroğlu, ayrıca GSO Başkanı Adil Konukoğlu’nu üniversitede tekstil konusunda bir seminer vermeye davet etti. Gaziantep imalat sanayisi içerisinde tekstilin önemli bir pay aldığına işaret eden Adil Konukoğlu, emek yoğun bu sektörde büyük istihdam sağlandığını anımsattı. Tekstil sektörünün her zaman varlığını koruyacağını belirten Konukoğlu, üniversite-sanayi işbirliğine de büyük önem verdiklerine vurgu yaptı. Haber Merkezi