Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde 'soykırım' tasarısından sonra gözler Gaziantep'e çevrildi. En çok ihracatın Almanya'ya yapıldığı Gaziantep'te başkanlar kararın kenttin ihracatını etkileyemeyeceği yönünde oldu.

ÇIKMAZ: TEKSTİL VE GIDA İHRAÇ EDİLİYOR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Almanya'ya Gaziantep'ten en çok tekstil ve gıda ürünleri ihraç edildiğini söyledi. Çıkmaz, "Parlamentonun aldığı karar Gaziantep'in Almanya'ya aldığı ihracatı etkilemez. Siyasi olarak sorun çıkabilir ama ihracatta bir kesinti olacağını sanmıyorum" dedi.

BARTIK: ETKİ OLMAZ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise, "Benim her zaman fikrim şu. Biz iş dünyasıyız, hükümette siyasi dünyada. Yani iş karmaşalığından her zaman mutsuz olmuşumdur. Dolayısıyla iş dünyası pek fazla böyle şeyler gözönüne almıyor. Ticaret yolunu buluyor ve karşılıklı oluyor. Kesinlikle ben bunun ticaret hacmini etkileyeceğini düşünmüyorum. Hükümetin siyasi anlamda bu konuda gereken herşeyi yapacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT