YERLİ ÜRÜNLERE YÖNELİN

Kocaeli Ticaret Odası ile Gaziantep Ticaret Odası Tekstil ve Konfeksiyon Meslek Komite üyeleri ortak toplantı gerçekleştirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıdan çözüm için çalıştay yapılması kararı çıktı.Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu, "Tüketicileri ucuz Çin malı yerine kaliteli yerli ürünlere yöneltmeliyiz” dedi.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu Başkanlığında gerçekleşen toplantıda şehir içindeki AVM’lerin ve yıl boyu süren indirimlerin perakende sektörüne verdiği zararlar ile Musul ve Suriye’de yaşanan olayların sektöre etkilerinin yanı sıra sektörün gelişimi için atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

LOKOMOTİFİN GİZLİ GÜCÜ

Katılımcılara Gaziantep ekonomisi ve tekstil-konfeksiyon sektörü hakkında bilgiler veren Reisoğlu, “Gaziantep tekstil ve konfeksiyon sektörü kent ekonomisinin gizli gücüdür. Türkiye triko üretiminin yüzde 70’i Gaziantep’te yapılmakta. Bir çok büyük markaya fason üretim gerçekleştiren sektörümüz artık kendi markalarını yaratarak hem ulusal hem de uluslar arası pazarda gücünü göstermek zorunda. Bu noktada kendini geliştirecek adımlar atmalı ancak öncelikle yaşadığımız sıkıntılara çözüm üretilmeli” şeklinde konuştu.

ÇİN İLE MÜCADELE

“Suriye’de yaşanan iç savaşın sektörümüze verdiği zararlar ile mücadele ederken son günlerde Musul’da da sektöre zarar verecek olaylar yaşanmaya başladı” diyen Reisoğlu sektörün Çin malı tekstil ürünleri ile de mücadele ettiğini kaydetti. Reisoğlu, “Tekstilde Çin mallarının tercih edilmesini önlemek amacıyla kaliteyi yükseltmek, var olan kalitemizden ödün vermemek ve markalaşmak zorundayız. Tüketicileri ucuz Çin malı yerine kaliteli yerli ürünlere yöneltmeliyiz” dedi.

KAYA: HERŞEYE HAZIRIZ

KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Kaya ise KOTO’nun sektöre yönelik yaptığı çalışmalardan bahsederek, KOTO bir slogan hazırlayarak tüketiciyi yerli ürünlere yöneltmek hedefi ile bir proje hazırlığında olduğunu belirtti. Şahin, “Odamız tarafından tekstil alanında sorunlar ve çözüm önerilerinin olduğu bir rapor hazırlamış durumda, bu rapora Odamız ve tekstil alanında gelişmiş diğer şehirlerin ticaret odalarıyla bir araya gelerek geliştirilmesi ve ilgili mercilere iletilmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT