Gaziantep’te Şıhcan'da bir tekstil atölyesinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında Suriye uyruklu 23 yaşındaki Husem Yusuf ve ismi öğrenilemeyen bir işçi öldü, bir işçinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi. Dumandan zehirlenen 5 işçi de Dr. Ersin Arslan, 25 Aralık ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şıhcan Mahallesi’ndeki 4 katlı bir işhanının en üst katındaki tekstil atölyesinde dün akşam saat 17:40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm atölyeyi sararken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Dumandan etkilenen bazı işçiler 4’üncü kattan itfaiyenin açtığı brandaya atladı. Atölyede mahsur kalan Suriye uyruklu Husem Yusuf, Kasım Halebi, Delil Mahmut, Ahmet D., Ali K. ve Mahmut S. itfaiye aracının merdiveniyle indirilerek ambulanslarla Dr. Ersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


2 İŞÇİ ÖLDÜ

Hastanede tedavi altına alınan işçilerden Husem Yusuf, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Ölen işçinin cesedi Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, tedavisi süren 5 işçinin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması için atölyeye giren itfaiye erleri, kimliği belirlenemeyen ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen bir başka işçinin daha cesedine ulaştı. Yangında yaşamını yitiren işçinin cesedi, atölyede yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kime ait olduğu öğrenilemeyen ve 2 işçinin ölümüne neden olan yangının çıkış sebebini belirlemek için araştırma başlatıldı.