Ülkemizin önde gelen Teknoparkları ve bu Teknoparklarda yer alan firmalar 28 Nisan 2016 Perşembe günü Gaziantepli sanayicilerle buluşacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımlarının beklendiği ve Gaziantep Teknoparkının da katılımıyla 10 teknopark ve 65 firmanın yer alacağı buluşma, Gaziantep Üniversitesindeki büyük toplantı ve fuaye alanında yapılacak. Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Gaziantep Üniversitesi-Teknopark işbirliği ile yapılacak olan organizasyon ile sanayicilerle teknolojik bilgi alışverişi yapılması, yeni işbirliği fırsatlarının araştırılması ve bölgemizde teknolojik değer oluşturulması amaçlanıyor.

SERTİFİKA VERİLECEK

Teknoparkların bu ortak buluşmasında, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Düzce Teknopark, Gebze OSB Teknopark, İstanbul Üniversitesi TGB, Kocaeli Üniversitesi TGB, Sakarya Üniversitesi TGB, Teknopark İstanbul, Ulutek TGB ve Gaziantep Üniversitesi Teknopark yer alacak. Organizasyon sırasında, TÜBİTAK Marmara Teknokent’te yer alan ve Türkiye’nin ilk ve tek İş makinesi simülatörünü üreten Sanlab Simulatör firması tarafından forklift eğitimi verilen Türk ve Suriyeli kadınlardan oluşan 30 bayan kursiyere de sertifikaları verilecek. HABR MERKEZİ