40 yıldır televizyon tamirciliği yapmakta olan Ali Gökşen, zamanın en popüler mesleklerinden olan televizyon tamirciliğinin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.

Eski zamanlarda televizyonun çok nadir bulunduğunu ve sadece varlıklı bazı kişilerde olduğunu aktaran Gökşen, bu nedenle televizyon tamirciliğinin de eski zamanların en popüler mesleklerinden birisi olduğunu kaydetti.

ÜRÜNLER UCUZLADI

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak ürünlerin ucuzladığını ve Çin malı ürünlerin de piyasaya girmesi ile birlikte işlerinin tamamen bittiğini ifade eden Gökşen, “40 seneden beri televizyon tamirciliği yapıyorum. Önceden televizyon yoktu tabi radyo vardı. Televizyon tamirciliği sonradan çıktı. İnsanların eskidiği gibi meslekler de eskiyor. Zamanın en güzel mesleklerinden birisiydi ama şimdi eski değeri kalmadı. Cihazların ucuzlaması, Çin malı ürünlerin gelmesi işleri bitirdi. Eskiden anten güçleri zayıftı. Sonradan uydular falan çıkınca 'Vizontele' filmindeki gibi olaylar sona erdi. Eskiden bu tür olaylar oluyordu. Uydu frekansları çoğalınca kanal sayıları çoğaldı. Bu tür şeylere gerek kalmadı” dedi. İHA