Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Atilla Altun, bilgisayar oyunları, sosyal medya ya da internet üzerinden sunulan dil ve gülen surat gibi simge kullanımlarının çocuklarda öğrenmeyi zayıflattığını söyledi.

Altun yaptığı açıklamada, bilgisayar ve internetin çocuklara sunduğu imkanların yanında bazı olumsuz etkilerinin de olduğu ifade etti.

Altun, günümüzde çocukların doğdukları gibi televizyon, bilgisayar, cep telefonlarının yanında şimdi de tablet bilgisayarların etkisi altında bırakıldığını belirterek, "Bilgisayar oyunları, sosyal medya ya da internet üzerinden sunulan çeşitli içerikler, çocukların bilgisayar başında dersleri dışında uzun zaman geçirmelerine neden oluyor. Bilgisayar başında uzun zaman geçiren çocuklar kendilerini ifade etme ve sosyal hayatta etkili olma konusunda güçlük çekiyor. Ayrıca çocukların ders başarıları ve aile ilişkileri de olumsuz etkileniyor. İnternet ortamındaki kısaltmalı dil ve gülen surat gibi simge kullanımları da çocukların öğrenme becerilerini ve süreçlerini zayıflatıyor" dedi.

İHA