ARGETİ Proje Pazarı, Gaziantep Üniversitesi TARGET TTO ve ETİCARET organizasyonuyla düzenlenen ‘Türkiye Teknoloji Buluşmaları’ kapsamında Gaziantep’te yapıldı.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Sanayi 4.0 devrinde en büyük mekik fırlatılacağını, bilgisayarların insanlardan daha akıllı hale geleceğini ve insansız otomobillerin hakimiyetinin başlayacağını belirtti. Prof. Dr. Bayram, “Belki de önümüzdeki 30 yıl içinde gerçekleşecek olan bu döngüyü kaçırırsak bir 50 yıl geride kalabiliriz.. Sanayi 4’ü yakalamamızı sağlayacak olan ve Download G 2.4. diye adlandırdığım kısaltmanın sırrı; girişimci ikinci kuşak ile sanayi 4’ü bir araya getirmek. Gaziantep için konuşmak gerekirse;’ teknoloji, ülkemiz ve dünya için önemli gelişme sağlayacak olan ‘Download G 2.4’, Türkiye Teknoloji Buluşmaları için bir araya gelen sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ

ETİCARETSEM Kurucusu Merter Özdemir, bir şeyleri değiştirmek için bakış açısını değiştirmemiz gerekiyor diyerek şunları söyledi: “Teknoloji sayesinde ulaşmaya çalıştığımız yere daha kolay ulaşmaya başladık. Teknoloji ile beraber birçok alışkanlıklarımız değişti, araçlarımız değişti ama amaçlarımız değişmedi.”