AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan ise, “Teknik üniversite bu şehre yapacağımız en önemli yatırım olacaktır. Gaziantep’in ve özellikle Türkiye’ye rol model olan sanayimizin ve sanayicilerimizin bu anlamda Teknik bir üniversite kurulmasına büyük ihtiyacı vardır” dedi.

ERDOĞAN: ZORUNLULUKTUR

Gaziantep’te halen eğitim öğretim faaliyetini sürdüren 38 meslek lisesinin olduğunu da ifade eden Erdoğan 12 yeni meslek lisesinin de yakında inşasının tamamlanarak eğitim öğretim hizmetine gireceğini ve toplam 50 meslek lisesinin Gaziantep’te eğitimin hizmetinde olacağını ifade ederek bu okullardan mezun olacak öğrencilerin kesinlikle teknik üniversitelere gideceğini ve bu konuda Türkiye’de önemli bir açık olduğunu belirterek Gaziantep’in yeni üniversitesinin teknik üniversite olmasının önünün açılması için gerekli çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Gaziantep’in sanayi ve ticarette öne çıkan nadir illerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, kurulacak teknik üniversitenin sanayiye de önemli katkı sağlayacağına dikkati çekti. Şehrin milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının bu konuda harekete geçmesini isteyen Erdoğan, “Teknik üniversite bu şehre yapacağımız en önemli yatırım olacaktır. Bu üniversitenin önemi ilerleyen yıllarda daha da iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle ikinci üniversitenin kesinlikle teknik eğitim veren bir üniversite olması gerekiyor” diye konuştu.

ÇIKMAZ: ELLER TAŞIN ALTINA

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye’nin önemli bir gelişim ve dönüşüm süreci geçirdiğini belirtti.

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bugünlere gelmesinde hiç şüphesiz ihracatçıların büyük emeği olduğunu, bundan sonraki süreçte ise herkesin elini daha çok taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin son 20 yılda ihracatta önemli yol kat ettiğini vurgulayan Çıkmaz, şöyle devam etti: “Bugüne büyük zorlukları aşarak gelmeyi başardık ancak bundan sonraki süreç daha da zor geçecek. Zirveye çıkmak önemli ama zirvede kalmak daha da önemlidir. Bizim için süreklilik çok önemlidir, bir ileri bir geri giderseniz başarıdan söz edemezsiniz. Üretimimizde sorun yok, ihracatçımız dünyayı turluyor, Türk ürünlerine güven üst seviyede, şimdi üzerinde durmamız gereken asıl mesele bilgi teknolojilerine, yenilikçi ürünlere daha fazla kafa yormamızdır. Bilgi çağındayız ve bu çağın gerekliliği teknoloji üretmek ve satmaktır. Bunu da üniversitelerimizle el ele yapacağız. Ülkemizde sanayici ile entegre çok güzel işler yapan üniversitelerimiz var ancak bu sayının artırılması gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep ziyaretinde dile getirerek bizlere verdiği müjdede ‘Gaziantep’e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı?’ sözü bir kez daha şehrimizde teknik eğitim veren üniversiteyi gündemimize taşımaya vesile oldu.”

ÖZYURT:İHTİYACIMIZ VAR

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, dünyada var olmanın buluşlar ve yenilikçi çalışmalarla mümkün olduğunu söyledi. Özyurt, yaptığı açıklamada, dünyaya birçok buluş kazandıran Türklerin torunlarının da bu alanda kendini ispat etmesi gerektiğini belirtti. Yıllarca farklı düşünen insanların “icat çıkarma” gibi saçma sapan ifadelerle karşılaştığını vurgulayan Özyurt, kapatılan Zirve Üniversitesinin yerine ikinci bir devlet üniversitesi kurulacağını, bunun da teknik eğitim veren bir üniversite olması gerektiğini kaydetti. Üniversitelerin Türkiye’nin ilerlemesine katkı sunduğunu belirten Özyurt, “Ancak bu aşamada ülkemizin daha çok teknik eğitim veren üniversiteye ihtiyacı vardır. Dünyada var olmak buluşlar ve yenilikçi çalışmalarla mümkündür. Bunun için de teknik üniversitelerin sayısını artırmak zorundayız. Gaziantep bu fırsatı eline geçirmişken iyi değerlendirmelidir. İkinci devlet üniversitesinin teknik eğitimler verecek bir okul olması için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Sanayi ve üniversitenin iç içe olması ve daha çok birliktelik için de teknik üniversiteye ihtiyacımız var” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT