Gaziantep'te otobüslerde paranın kalkmasının ardından şimdi de kamera sistemine geçiliyor. 10 gün içerisinde 315 özel halk otobüsüne kamera takılacak. Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, kamera sistemine geçilmesi teklifinin büyükşehirden geldiğini belirtirken, "Kamera sistemi bizim içinde iyi olacak. Hırsızlık, kaza veya şoförün para alıp almadığıyla ilgili elimizde kanıt bulunacak" dedi.

HIRSIZLIK OLAYLARI AYDINLATILACAK

Otobüslerin içine 3 adet kamera yerleştirileceğini birinin şoförün üstüne, diğerlerinin ise giriş kapısı ve iniş kapısına olacağını belirten Hasan Basri Dündar, "Kameraya çok yakında geçiyoruz. Kamera sistemi hem yolcu, hem şoför hem de otobüs sahipleri açısından iyi olacak. Hırsızlık olaylarının aydınlatılması kolaylaşacak. Şoför kazaya karışmışsa suçlu mu, suçsuz mu olduğu kamerayla tesbit edilerek haksızlığın da önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.

KAMERADA GEÇ BİLE KALDIK

Kamera sayesinde şoförün yolcudan para alıp almadığının da görüleceğini, ayrıca şoförün hal ve hareketlerinin de kontrol edileceğini söyleyen Dündar, "Kamera hertürlü olayın kanıtı olacak. Şoförede yolcuya da haksızlık edilmemiş olacak. Herşey daha güvenli olacak. Kamera takılması konusu belediyenin teklifiydi. Bizlerde uygun bulduğumuz için kabul ettik. Bugüne kadar kamera sisteminde geç bile kaldık" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR