Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de tekli eğitime geçileceğini ve bunu için bazı fiziki eksikliklerin olduğunu aktaran Vali Gül, şu an inşaatı devam eden ve son altı ay içerisinde biten yaklaşık dört bin dersliğin yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın himayelerinde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı Gaziantep toplantısında eğitim camiasına hitap eden Vali Gül, bilgiden ziyade bilgiye erişimin öğretilmesi gerektiğini kaydetti.

BİLGİ GELİŞİYOR

Bilginin sürekli geliştiğini ve değiştiğini vurgulayan Vali Gül, “Öncelikle çocukların akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere yönelmesi lazım. Farklılıklarımızı zenginlik görerek, tek tip insan yetiştirmeden, iyi insan, vicdanlı insan yetişmesi için onlara bir yol haritası göstermemiz gerekiyor. Daha da önemlisi bilgiden ziyade bilgiye erişimin, bilgiye nasıl erişileceğini öğretmemiz lazım. Bilgi gelişiyor, bilgi değişiyor. Şu an bilim üretenlerin yüzde yetmiş beşi hayatta. Bu şu anlama geliyor; şu an kullandığımız bilimin dörtte üçü son elli yılda ürettiklerimiz” dedi.

EĞİTİME YATIRIM ÖNEMLİ

Cumhuriyet tarihi boyunca Gaziantep’te 2002’ye kadar yapılan toplam derslik sayısının 5 bin sekiz yüz ve şu an yapılan toplam derslik sayısının 19 bin civarında olduğunu ifade eden Vali Gül; “Devam eden ve kabul aşamasında olan da 4 bin dersliğimiz var. Geldiğimiz nokta ve eğitime yapılan yatırım itibariyle çok önemli bir yatırım yapıldığını görüyoruz. Ama buna rağmen 4 bin ilave dersliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Eğitimde öğretmen, öğrenci ve veliyle ilgili konuların odak noktasının öğretmenler olduğunu bildiren Vali Gül, veliyi de öğrenciyi de eğitimin içine katması gerekenlerin öğretmenler olduğunu dile getirdi.

MESLEK ÇOK ÖNEMLİ

Öğrencileri geleceğe hazırlarken mesleki eğitime yönledirmek gerektiğini vurgulayan Vali Gül; “Meslek lisesi çok önemli, bütün öğrencilerimizin doktor, mühendis, öğretmen olamayacağını biliyoruz. Ama bütün öğrencilerimizin elinde bir mesleğinin olması, kendi ayaklarının üstünde durması lazım. Bunun için de ortaokuldan başlayarak öğrencilerimizi meslek lisesine yönlendireceğiz. Sınavlı okulları kazanamayanlar için sağlıklı, mutlu ailesiyle kendisiyle barışık ve kendi ayaklarının üzerinde duran öğrenciler yetiştirmemiz lazım” diye konuştu. Toplantıya Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güner Dağlı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, sivil toplum kuruluşları ve eğitim camiasının temsilcileri katıldı. HABER MERKEZİ