Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri tarafından ihtiyaç sahibi engellilere 17 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı. Kolej Vakfı öğrencilerinin kendi imkanlarıyla temin ettikleri tekerlekli sandalyeler Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kolej Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, ‘’lisemizin projesi kapsamında, engelli kardeşlerimize 17 adet tekerlekli sandalye hediye ettik. Biz yardım kuruluşu değiliz. Öğrencilerimizin desteği ile hazırlanan bu projeye, ailelerinde desteği ile engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderdik’’ dedi.

BİZ YARDIM KURULUŞU DEĞİLİZ

‘Öğrencilerimizin bu projesi engelli kardeşlerimize olan ön yargının kalkmasına ve bir hoşgörü ortamının oluşmasına neden oldu’ diyen Ateş, “Toplumda eve kapanan, sokağa çıkamayan insanların sokağa çıkmalarını, görmeyen gözlere göz,işitmeyen kulaklara kulak, yürümeyen ayaklara ayak olmak istiyoruz. İşte bu nedenle projelerimizi devam ettirmek istiyoruz. Biz her yıl sene başında akademik kurulda toplanıyoruz. Hangi projeleri yapalım diye. Buna hep birlikte karar veriyoruz. Bir arkadaşımızın getirdiği bu proje gerçekten sıcak geldi ve üzerine çalışılabileceğini düşündük. Böylelikle harekete geçtik ve bu projeyi gerçekleştirdik. Lisemizin projesi kapsamında engelli kardeşlerimize 17 adet tekerlekli sandalye hediye ettik. Biz yardım kuruluşu değiliz. Öğrencilerimizin desteği ile hazırlanan bu proje ile ailelerinde desteği ile engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderdik.’’ şeklinde konuştu.

TEKERLEKLİ SANDALYE ENGELLİNİN AYAKKABISIDIR

Bu sandalyenin çok basit birşey olmadığını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender ise yaptığı konuşmada,’’Sandalye ile insanlar hayata bağlanıyor. Tekerlekli sandalye engellinin ayakkabısıdır. Çünkü bir müddet sonra sandalye bozuluyor ve yenisini vermek gerekiyor. Gaziantep Kolej Vakfına ve tüm öğrencilere, öğretmenlere çok teşekkür ediyorum.’’ifadelerini kullandı.

Programın sonunda 17 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Okan YILMAZ