Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içi trafiği rahatlatmak için, sola dönüş yasağı, köprülü kavşak projelerinin yanısıra, tek yön uygulamaları için de düğmeye bastı. Kamil Ocak Caddesi'nden başlayacak olan tek yön uygulamaları Ali Şir Nevai Caddesi'ne kadar devam edecek. Tek yön uygulaması çerçevesinde eski kaldımlar sökülüp yerine yenileri yapılırken, bisiklet yolları da unutulmuyor.

KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

Tek yön uygulaması için büyükşehir belediyesi öncelikle eski ve bozulmuş tüm kaldırımları yeniliyor. Sağlam olan kaldırımlara dokunmayan ekipler, Celal Doğan döneminde yapılan kare plakalar, bastığın zaman su fışkıran kaldırımları sökerek bazalt kavşak döşüyor.

KALDIRIM TAŞLARI ATILMIYOR

Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç olan yerde kaldırımları yeniliyor. Bu arada belediye ekipleri, söktüğü kaldırımları da atmayarak değerlendiriyor. Belediye, bu taşları köylerde ve camilerde kullanıyor.

BİSİKLET YOLU YAPILIYOR

Şahin, kaldırım yenileme çalışmalarının yanısıra caddelerin sol tarafına bisiklet yolu da yapıyor. Kot farkı olan yerlerde asfaltta yenileniyor.

İBRAHİMLİ'YE KADAR

Tek yön uygulaması Kamil Ocak'tan başlayıp, Nail Bilen, Mithat Enç, Ömer Asım Aksoy, Ali Şir Nevai'ye kadar devam edecek. Meral KINACILAR