Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki trafiği rahatmak için tek yönlerle ilgili altyapı çalışmalarına başladı. Tek yön uygulamasına Kamil Ocak Caddesiyle başlanacak. Kamil Ocak'ta tek yön için kaldırım ve yol çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaların bitmesiyle Kamil Ocak caddesi tek yön olacak. Yolun bir tarafında kaldırım genişleyip, bisiklet yolu ayrılırken, diğer tarafında ise kaldırım daraltılarak yola katılacak ve cepler konulacak.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Trafiğin tıkandığı noktalardan biri olan Kamil Ocak Caddesi'nde yol, kaldırım çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, "Kamil Ocak Caddesi'ndeki yolun tek yön olmasıyla birlikte trafikte rahatlayacak. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla kavşaklarda bekleme süreleri de azalacak ve trafikte rahatlama olacak. Çalışmalar son sürat devam ediyor" dedi.

BİSİKLET YOLLARI YAYGINLAŞACAK

Yeni düzenlemeyle Kamil Ocak Caddesi'nde bisiklet yolu da ayrılacağını ifade eden Cihan, "İlk bisiklet yolu uygulamasını 51 Nolu Caddede yaptık. Kamil Ocak'ta ikincisini yapıyoruz. Bisiklet yolunu ulaşım ana planı kapsamında bütün şehir merkezine yaymaya çalışıyoruz. Bundan sonra şehir merkezinde uygun olan her yerde bisiklet yolu yapacağız" diye konuştu.

NERESİ OLACAK

Cihan, Kamil Ocak Caddesi'ndeki tek yön uygulamasının, İbrahimli istikametine kadar devam edeceğini belirterek, "Nail Bilen Caddesi, Mithat Enç Caddesi, Ömer Asım Aksoy Caddesi de tek yön olacak. İbrahimli'ye kadar gidecek. Ayrıca Günaydın Sokak, Kemal Köker caddemiz var orası da tek yön olacak" dedi. Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatmak için ayrıca Değirmiçem Kavşağı(eski Havuzlu Kavşak) ve 25 Aralık Devlet Hastanesi kavşağında sola dönüşleri yasaklayacak. Meral KINACILAR