Buna göre sigaralar, markası ve logosu belli olmayacak kadar küçük kullanılan tek tip siyah paketlerde ve kapalı dolaplarda satılacak. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yeni düzenlemenin sigarayı bırakma mücadelesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’de yaklaşık 15 milyon insanı kendine esir eden sigara ile mücadele konusunda devlet yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Hazırlanan torba yasa taslağına göre sigara, markası ve logosu belli olmayacak kadar küçük kullanılan, sadece uyarı yazılarının olduğu tek tip siyah paketlerde ve dışarıdan içi görünmeyen kapalı dolaplarda satılacak. Ayrıca sigara içme yasağının da genişletilmesi planlanıyor.

'SİGARA SADECE SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİL, ÖLDÜRÜR

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği olarak sigaranın sadece “sağlığa zararlıdır” şeklinde değerlendirilebilecek bir nesne olmadığını her yerde vurguladıklarını ifade eden Dr. Aydın, “Sigara sadece sağlığa zararlı değildir, sigara öldürür. Bu nedenle sigara kullanan vatandaşlarımızın 20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmeleri için daha fazla zaman kaybetmeden bir kez daha düşünmelerini öneriyoruz. İnsan sağlığı dünyadaki en önemli değerlerden biri. Sigara tüketiminden kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek için sigara ile mücadelemize sigara yeryüzünden silinene kadar devam edeceğiz” dedi. İHA