Ramazan Bayramı nedeniyle güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı Gaziantep'te ruhsatsız ve sigortasız motosikletler toplanıyor. Çekiciye yüklenen motosikletler polis ve sürücüler arasında tartışmalara neden oluyor.

Gaziantep'te trafik polisleri, Emniyet Müdürlüğü ve Valilik binalarının bulunduğu caddeler başta olmak üzere kentteki yoğun ve kalabalık caddelerde başlattığı uygulama ile ruhsatsız ve sigortasız motosikletler toplanıyor. Yaklaşık bir ay önce toplanmaya başlanan motosikletler ile ilgili uygulamalar bayram arefesinde arttırıldı.

TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Ekipler, park halinde bulunan ya da seyreden motosikletlerin plaka kontrolünün ardından sigorta ve ruhsatlarını kontrol ediyor. Gerekli evrakları bulunmayan motosikletler çekici yardımıyla emniyet otoparkına çekildi. Öte yandan zaman zaman sürücüler ve polis ekipleri arasında tartışmalar da yaşandı. tartışmalar çevredeki esnaf ve vatandaşların araya girmesi ile büyümeden önlendi. Ruhsatsız ve sigortasız motosikletlerin terör saldırılarında da kullanılabilmesi ihtimali üzerine Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerin arttırıldığı öğrenildi. İHA