Zirve Üniversitesi Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, çocuklu suçlu oranında her yıl süregelen bu artışların birçok temele dayandığını ve toplumumuzu ciddi bir şekilde tehdit ettiğini söyledi. Keskinci, "Ailelerin çocuklarını şiddet ortamından uzak tutması, anne-babanın çocuğun yanında tartışmaması gerekiyor" dedi.

AİLE ORTAMI ETKİLİYOR

Suç işleyen çocukların büyük bir kısmının aile ortamındaki şiddetten etkilendiğini söyleyen Keskinci, “Günümüz toplumlarında aile içi şiddet özellikle çocuklar üzerinde ciddi etkilere neden oluyor. Ailelerdeki sevgisiz, ilgisiz, nefret ve korku dolu ortamın çocukların şiddetten beslenmesine ve ona göre bir yaşam biçimi benimsemesine yol açıyor. Benimsenen bu hayat tarzı da çocukları suça yönlendiriyor” dedi.

SEVGİYLE YAKLAŞIM ÖNEMLİ

Çocukların bu suçlardan uzaklaştırılması ve onlara sevgiyle yaklaşılmasının önemine değinen Keskinci, “Çocukların kendilerini yalnız ve kimsesiz hissetmemesi için onlara sevgiyle yaklaşmak son derece önemli. Çocukların hem aile ortamında, hem de arkadaş ortamında sevgiyi, saygıyı öğrenmesi ve onu aradaki bir bağ olarak düşünmesi gerek. Bunun için ailelere ve öğretmenlere çok önemli görevler düşüyor. Ailelerin çocuklarını şiddet ortamından uzak tutması, anne-babanın çocuğun yanında tartışmaması gerekiyor.” diyerek ailelere ve öğretmenlere uyarılarda bulundu. BÜLTEN