Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'ninde konuşan BaşbakanBinali Yıldırım, "Tek kartla her yere her ödeme yapılacak. Bu sistem ile zaman israfı önlenecek. Kartlar temmuz ayından itibaren kullanılmaya başlanacak" dedi. Operasyonların ekonomiyi etkilemediğine vurgu yapan Yıldırım, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin halka arzı için yedi kat talep geldi. İşte ekonomiyi anlatan en güzel şey bu" ifadesini kullandı.

Afrin operasyonu ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, 300'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. İbadet edene saldıran alçaklar bunlar. Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkın. Alçaklara gereken cevap verildi, mevzileri yerle bir edildi" diye konuştu.

Bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren şirketler bir araya gelerek Türkiye Ortak Ödeme Platformu'nu oluşturdu. Platforma üye olan şirketler aracılığıya Türkiye genelinde ortak ödeme sistemine geçiliyor. Sistem ile tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. Başbakan Binali Yıldırım sistemin imza töreninde konuştu. "Banka hesabı olmayan vatandaşlarda bu kartla ödeme yapabilir hale getireceğiz" diyen Yıldırım şunları söyledi: "Bu işleri yaparken altyapıyı geliştirmek çok önemli, bilişim yollarını daha da genişletmek ve burada verilecek hizmetleri daha hızlı ve daha kolay şekilde yapma ihtiyacı var. Türkiye'de hala nüfusumuzun yüzde 40'ından fazlası banka hesabı kullanmıyor.

BANKADA HESABI OLMAYANDA KULLANACAK

Bu ortak platformda, parasını güvenle kullanma imkanı getiriliyor. Banka hesabı olmayan vatandaşlarımızı da bu sistemle bu kart ile iş yapar ödemelerini yapar hale getirecek. İstediği vakit vatandaş, sistem içindeki parasını en yakın noktadan çekebilecek. Banka hesabı olmayanlar cep telefonlarından para yatırabilecekler. İster İstanbul'da Konya'da, Kars'ta her türlü toplu taşımada bu kart ile yararlanacaksınız."