Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftasında temsilcimiz Gaziantepspor bugün Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda Trabzonspor’a konuk oluyor.

Bordo-mavili ekiple 75. kez karşılaşacak olan Gaziantepspor bu zorlu deplasmandan puan veya puanlar çıkarmak istiyor.

TRABZON ÜSTÜN

İki takımın daha önceki 74 karşılaşmasında ise ev sahibi Trabzonspor’un üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavililer 74 karşılaşmanın 37’sinden sahadan galibiyetle ayrılırken 22 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Temsilcimiz Gaziantepspor ise sahadan 15 kere galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

TEK GALİBİYETİMİZİ COULİBALY GETİRMİŞTİ

Gaziantepspor lig tarihinde Trabzon deplasmanlarında sadece 1 kez kazanabildi. Gaziantepspor bu tek galibiyetini ise 1998-1999 sezonunda Hüseyin Kalpar yönetiminde, Gordon Milne’nin Trabzonspor’unu 1-0’lık skorla mağlup ederek aldı. 1998 yılındaki o karşılaşmada takımımıza galibiyeti getiren golü ise Gaziantepspor’un efsane forvetlerinden Fernand Coulibaly atmıştı.

HAKEM FELAKETİ YAŞAMIŞTIK

Kırmızı-Siyahlı temsilcimiz geçen sezon ligde oynadığı son Trabzon deplasmanında 4-4 gibi bir skorla galibiyeti kaçırmıştı. Maçın 64. Dakikasına 4-2’lik skorla önde giren temsilcimiz 90+5’de Oscar Cardozo’nun golüne engel olamayıp sahadan beraberlikle ayrıldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır ise maçta Trabzonspor lehine verdiği kararlardan sonra özellikle ulusal medyada büyük eleştiriler almıştı.