Muhalefet, Ak Parti'deki değişimi yorumladı. Mehmet Gökdağ, "Bizi ilgilendiren Ak partinin kongresi, genel başkanlık değişimi değil, bizi ilgilendiren ülkenin huzuru ve güvenliği, ekonomisi"derken Akif Ekici, "Her şeye tek adam karar verince sonuçta bu olur" dedi. Muhittin Taşdoğan, "Gaziantep'in göbeğinde emniyet müdürlüğünün, vergi dairesinin kapısına bomba konuyorsa bu ülkede herşey beklenir" derken, Hayri Sucu, Erdoğan-Davutoğlu arasında baştan beri bir sıkıntılar olduğunu belirterek, "Bu hissediliyordu. Başbakan'ın bir yetkisinin olmadığı ortaya çıktı, tarih bizi haklı çıkardı" dedi.

GÖKDAĞ:BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Ak Parti'deki gelişmeleri izlediklerini, ayrıca Ak Parti'nin kongresi ve genel başkan değişiminin kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Gökdağ, "Bizi ilgilendiren Ak partinin kongresi, genel başkanlık değişimi değil, bizi ilgilendiren ülkenin huzuru ve güvenliği, ekonomisi. Bizi bunlar ilgilendiriyor. Bizi Kilis'e atılan bombalar, yaşanan terör olayları ilgilendiriyor. Bizi çiftçinin sorunları, emeklinin, işçinin sıkıntıları ilgilendiriyor" dedi.

NE DEĞİŞECEK?

Türkiye'nin şu andan itibaren her şeye gebe olduğunu belirten Gökdağ, "Ülke adına üzülüyoruz. Davutoğlu gitmiş bir başkası gelmiş ne olacak? Ülkenin huzur içinde yaşaması, güvenliğinin sağlanması, ekonominin düzelmesi, komşularla yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılarak ticaretimizi geliştirmek bizi bunlar ilgilendiriyor" dedi.

EKİCİ:TEK ADAM YÖNETİMİ BÖYLE OLUR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Ak Parti'nin içişleri olduğu için konuşmak istemediğini belirtirken, "Kendi sorunlarını çözmeliler. Tek kişinin yönetimi budur. Her şeye tek adam karar verince sonuçta bu olur. Tek adam karar veriyor, şu gitsin, bu gelsin diyor. Tek kişinin yönetiminde, idaresinde, kontrolünde işlemler böyle olur" dedi.

HALKIMIZ BUNLARI GÖRMELİ

Ülkenin kurtuluşunun CHP iktidarında olduğunu söyleyen Ekici, "Ekonomi dibe vurmuşken, dış siyasette komşularımızla sorunlu hale gelmişken, Suriye savaş halindeyken, Kilis IŞİD tarafından atılan roketatarların hedefi olmuşken, ülkenin geleceği yerine ben ne olurum mantığıyla hareket ediyorlar. Halkımız bunları görmeli" diye konuştu.

TAŞDOĞAN:SABIRLA BEKLEMEK LAZIM

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Ak Parti'nin kendi içişleri olduğunu, siyasi bir mevzuatu gerektiren bir konu olmadığını belirtirken, "Sabırla beklemek lazım" dedi. Türkiye'nin çok karışık bir tablo içinde olduğunu dile getiren Taşdoğan, "Gaziantep'in göbeğinde emniyet müdürlüğünün, vergi dairesinin kapısına bomba konuyorsa bu ülkede herşey beklenir" dedi.

SUCU:BAŞBAKAN'IN YETKİSİNİN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Erdoğan-Davutoğlu arasında baştan beri bir sıkıntılar olduğunu belirterek, "Bu hissediliyordu. Başbakan'ın bir yetkisinin olmadığı ortaya çıktı, tarih bizi haklı çıkardı. Getireceği başbakan gene aynı şekilde gelecek. Hiç bir şey değişmeyecek. Tabi bugünlerde bunların yapılması çok doğru değil. Bunun bedelini halkımız ödüyor" dedi.

BEDELİNİ HALKIMIZ ÖDEYECEK

Son günlerdeki gelişmelerin dolar ve borsada oynamalara neden olduğunu söyleyen Sucu, "Bu gelişmeler esnafa, işadamına, halka zarar veriyor. Bir tarafta terör var, Suriye tarafından Kilis'e roketatar yağıyor. Zamanlama doğu değil. Bunun bedelini esnaf, işadamı, halkımız ödeyecek. Ülkenin birlik bütünlüğü önemli" diye konuştu. Meral KINACILAR