Hizmet içi eğitim seminerlerine büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, çalışanlara yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu eğitim seminerleri düzenledi. İş güvenliği uzmanları Selçuk Ak ve Demet Tutar tarafından verilen eğitim semineri Şahinbey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin ilk kısmı Park Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü personellerine verildi. Seminerde çalışanlar yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilerek, karşı karşıya bulundukları tehlike ve risklerden söz edilip alınması gereken tedbirlere yer verildi.

DİKKATSİZLİKTEN KAÇININ

İş Güvenliği Uzmanı Selçuk Ak seminerde, çalışma alanında meydana gelen iş kazalarının tehlikeli hareketlerden, tehlikeli durumlardan ve kaçınılmaz sebeplerden meydana geldiğini söyledi. İş kazalarının büyük kısmının dikkatsizlikten kaynaklandığına dikkat çeken Ak, “Bu eksiklikler sonucunda da ölümlü, yaralanmalı veya uzuv kayıplı iş kazaları ile karşılaşılmaktadır. Güvensiz ve hatalı çalışma, koruyucu tertibatı kullanmama, yersiz şakalaşma ve iş yeri disiplinine uymama, alet ve makineleri tehlikeli şekilde kullanma gibi tehlikeli hareketler kazalara davetiye çıkarmaktadır” dedi. BÜLTEN