Sınır yol geçen hanına dönünce, özellikle IŞİD tehlikesi ciddiye alınmayıp boşverilince korkulan oldu. Dün Suruç'ta patlatılan bomba sonucu 30 genç fidan yaşamını yitirdi, 100'nün üzerinde kişi yaralandı. IŞİD'in düzenlediği belirtilen saldırıda çoğunluğu 25 yaşın altındaki gencin hayatın baharında yaşama veda etmesi büyük şok yarattı. Bu saldırıyla birlikte bölgemizin tehlikenin tam ortasında olması da endişeleri daha fazla arttırdı. Dünkü patlamayla birlikte İş alemi ve siyasiler terörü lanetlerken, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

CENAZELER GAZİANTEP’E GETİRİLDİ

Suruç ilçesindeki canlı bombanın hayatlarına kast ettiği 30 gencin cenazeleri adli tıp için şehrimize getirildi. Gaziantep’de hastane morgları için emniyet teker teker arayarak bilgi aldı. Hastanelere konulması gereken cenazelerin adli tıp’da yapılacak olan otopsisi ve incelemesi sonucu ailelerine teslim edileceği belirtildi.

MİLLETVEKİLLERİ TEPKİLİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, olayın bir provokasyon olduğunu belirterek vatandaşları sağduyuya davet ederken, Mehmet Erdoğan, güvenlik güçlerinin tedbiri artırması gerektiğini ifade ederek, dikkatli olmalıyız uyarısında bulundu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, "Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi, dikkat edin diyorduk" derken, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, tüm uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını iddia ederek, "Sınırın bir buçuk aydır insan geçişlerine açık hale getirildiğini, özellikle Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa hattında ciddi bir uyuyan IŞİD çeteleri, hücreleri olabileceğini söyledim. Bölge ciddi tehlike altında. IŞİD i defalarca söyledik. Gerekli önlem alınmadı" dedi. OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu ve CHP İl Başkanı Akif Ekici de terörü lanetlediklerini açıkladı.

KOÇER: TÜRKİYE'NİN HUZURUNA YAPILDI

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, terörün her türlüsünü nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin lanetlediğini ifade etti. Koçer, "Herkesin de böyle bir olayda taraf olmadan terörü lanetlemesini bekliyorum. Burada ortaya çıkan manzara Türkiye'nin huzurunu, güvenini bozmaya ve Türkiye'ye topyekün hepimize yapılmış saldırı olarak düşünüyorum. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diiyorum. Vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını bekliyorum. Bu bir provokasyon. Bunun üzerinden yeni bir durum ortaya çıkartmak, yeni bir provokasyon alanı oluşturmak için yapıldığını düşünüyoruz. Herkesin duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor. Böyle bir olayı lanetliyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN:PLANLI OLAYLAR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, barış ve kardeşlik sürecinin devam etmesini istemeyen bazı mihrakların saldırıda bulunduğunu belirtti. Erdoğan, "Şuanda yüreğimiz yanıyor. Ölenlere rahmet milletimize ve ailelere başsağlığı dilerim. Bu olaylar planlı olaylar. Bu saldırıdan kimler ne menfaat sağlayabilirler ona bakmak lazım. Güvenlik güçlerinin tedbiri artırması gerek. Dikkatli olmak lazım. Bu olay, olayların sınır içine taşınma arzusu olduğunu gösteriyor. Şiddetle, kınıyorum, yapanları ve yaptıranları lanetliyorum" diye konuştu.

TOĞRUL: ÖNLEM ALINMADI

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, sınırın bir buçuk aydır insan geçişlerine açık hale getirildiğini, özellikle Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa hattında ciddi bir uyuyan IŞİD çeteleri olabileceğini söylediğini hatırlattı. Toğrul, "Çünkü bizler sınırda insan simsarlığı yapanların var olduğunu gördük. Bunların da altyapısının olabileceğini, IŞİD hücreleri olabileceğini söyledik. Devlet gerekli önlemi almadı. Bununla ilgili soru önergesi de verdim" dedi.

BÖLGE TEHDİT ALTINDA

Tüm uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını iddia eden Toğrul, "Yaralılara acil şifa, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ne söylenebilir ki? Karakolun 100 metre yakınına bombalarla geliyorlarsa bu nasıl açıklanır? Bu bombaların patlatılmaması hükümetin sorumluluğundadır. Bölge ciddi tehlike altında. DAİŞ'i defalarca söyledik. Gündüzün gözüne bir kişi Şahinbey'de parti binasına giriyor, tehditler savuruyor. Bu kişi tutuklandı mı? Bize bilgi verilmemesi, kasta varan tutum şüphesi yaratıyor" diye konuştu.

ŞEKER:PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, saldırının saat 12 civarında gençlik merkezinde meydana geldiğini ve IŞİD saldırısı olduğunu belirttti. Yaralıların bir kısmının da Gaziantep Üniversitesine sevkedildiğini belirten Şeker, "Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Dikkat edin diyorduk. Hedef gözetmeksizin eylem yapabilirler diyorduk. Tedbirli, uyanık, dikkatli olmak lazım" dedi. Gençlerin çoğunun İstanbul'dan geldiğini, Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyesi olduğunu dile getiren Şeker, "Basın açıklaması yapmışlar. patlama olmuş. Çoğunluğu 25 yaş ve altı gençler" dedi. Şeker, genel başkan yardımcılarıyla birlikte gittiği Suruç'ta Emniyet Müdürü, Kaymakam ve belediye başkanıyla görüşeceklerini söyledi.

ÖZKEÇECİ: KINIYORUZ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 28 kişinin ölümüne 100 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Türkiye’nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemleri hedefine ulaşamayacaktır. Saldırıyı lanetleyerek şiddetle kınıyoruz’’ sözlerini kullandı. "Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki yerini hazmedemeyenler, kötülük pompalamaya, ölüm kusmaya devam etse de, Türkiye kardeşliğini hiçbir zaman bozamayacaklardır" diyen Özkeçeci, "Terör, bir süreliğine topluma zarar verse de, yok olmaya mahkûmdur. Malum olayın, her türlü etnik, dini ve mezhepsel unsurun bu topraklarda birlikte yaşamaya devam edeceğine olan inancımızı bozamayacağını ifade eder, şahsım ve teşkilatım adına patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımızda Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

EKİCİ: OYNANAN OYUNLARA ALET OLMAMAK LAZIM

CHP İl Başkanı Ekif Ekici, yaşananların çok büyük bir vahşet olduğunu belirterek, "Bugünleri hesaplamayıp da Emevi camisinde cuma namazı kılarım diyenleri kınıyor ve lanetliyorum. Olayları bugünlere bu şekilde getirenleri lanetliyor ve kınıyorum" dedi. Terörün, savaşın her türlüsüne karşı olduğunu, isanları hiçe sayarak zorda bırakan düşünceyi de lanetlediğini dile getiren Ekici, "Çok üzüntü verici bir olay. Halkımızı daha sakin bir kafayla düşünmeye ve sükunete davet ediyorum. Ülke üzerinde oynanan oyunları görmek ve alet olmamak lazım. Olayda hayatını kaybedenlere Allan'tan rahmet, tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Emperyalist güçleri lanetliyorum" diye konuştu.

NAKIBOĞLU: BİZİ SIKINTIYA SOKMAK İSTİYORLAR

Gaziantep Organize Sanayi Böygesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, elim bir olay olduğunu belirterek, "Bizi sıkıntıya sokmak istiyorlar" dedi. Menfur olaydan derin üzüntü duyduklarını belirten Nakıboğlu, "Ülkemizin huzuruna karşı yapılmış olan böyle bir saldırıyı lanetliyorum. Bizi sıkıntıya sokmak istiyorlar. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT- MERAL KINACILAR