Gatem Galericiler Sitesinde faaliyet gösteren bir otomotiv firmasında (F.A.) isimli şahsın borcuna karşılık silah zoruyla alıkonulduğu ve öldürüleceği şeklinde bilgi alan ekipler, Özel Harekat destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda rehine olarak tutulan (F.A) isimli şahıs kurtarılmış, olayla ilgili (Y.B), (E.B), (M.B), (H.R.T), (A.T), (M.H.N) ve Suça Sürüklenen Çocuk (M.B) isimli şüpheliler yakalandı.

İŞTE AÇIKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ilimiz genelinde Kanunun Suç Saydığı Fiilleri İşlemek Ve Haksız Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacı İle Örgüt Kuran ve Yöneten, örgüt faaliyetleri kapsamında insanlara yüksek faizlerle borç para vererek, ödeme güçlüğü çeken şahısların mal varlıklarını cebir ve şiddet kullanmak suretiyle zorla alan şüpheli şahısların tespiti ile yakalanmalarına yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Yapılan çalışmalarda; 14.07.2017 günü İlimiz Sanayi Mah. Gatem Galericiler Sitesinde faaliyet gösteren bir otomotiv firmasında (F.A.) isimli şahsın borcuna karşılık silah zoruyla alıkonulduğu ve öldürüleceği şeklinde bilgi edinilmiştir. Edinilen bilgi üzerine, Özel Harekat destekli yapılan operasyonda işyerinde rehine olarak tutulan (F.A) isimli şahıs kurtarılmış, olayla ilgili (Y.B), (E.B), (M.B), (H.R.T), (A.T), (M.H.N) ve Suça Sürüklenen Çocuk (M.B) isimli şüpheliler yakalanmıştır. İşyerinde ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda (1) adet ruhsatsız tabanca, (18) adet MKE yapımı mermi, (24) adet başka şahıslar adına düzenlenmiş eski ve yeni tarihli senetler, (16) adet başka şahıslara ait tapu ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edilmiş olup, (Y.B, E.B, M.B, H.R.T) isimli şüpheliler tutuklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "