Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile ön protokol imzaladı. Protokolün genel müdürlüğe gönderilmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde toplanacak komisyonun kararıyla Gaziantep'te TEDES sistemi start alacak.

TEDES için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi levhalar ve yol çizgilerini yeniledi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü kavşaklarda görüntü çalışmalarını, deneme çekimlerini, doğrulama testlerini, sahada ölçümleri bitirdi. Belediye ile ön protokol imzalayan Emniyet Müdürlüğü, protokolü genel müdürlüğe gönderecek. Emniyet Genel Müdürlüğünde komisyon toplanacak. Komisyonun kararının ardından TEDES uygulaması yeniden şehrimizde uygulamaya geçecek.

HIZ SINIRI UYGULANACAK YERLER

Sani Konukoğlu Bulvarı (D-400 üzeri Turgut Özal Köprülü Kavşağı ile Mezarlık arası),

Tugay-Basra yolu üzeri (Basra Kavşağı M.Saip Konukoğlu Kesişimi) ile Adliye arası,

Abdulkadir Aksu Bulvarı üzeri Ata Kreş ile MNS Mobilya arası,

Abdulkadir Konukoğlu Bulvarı üzeri Et Balık Kavşağı ile Köylü Garajı Kavşağı arası,

Üniversite Bulvarı üzeri Binevler-Doktorlar Kavşağı ile Çevik Kuvvet Kavşağı arasında

HIZ SINIRLARI

Sani Konukoğlu Bulvarı, D-400 üzeri Turgut Özal Köprülü Kavşağı ile Mezarlık arasında hız sınırı otomobil,minibüs,kamyonet türü araçlarda 80, kamyonda 60, Oto, Min Kamyonet, Panelvanda 60, otobüs türü araçlarda ise 70 olacak.Tugay-Basra yolu üzeri (Basra Kavşağı M.Saip Konukoğlu Kesişimi) ile Adliye arası, Abdulkadir Aksu Bulvarı üzeri Ata Kreş ile MNS Mobilya arası, Abdulkadir Konukoğlu Bulvarı üzeri Et Balık Kavşağı ile Köylü Garajı Kavşağı arası ve Üniversite Bulvarı üzeri Binevler-Doktorlar Kavşağı ile Çevik Kuvvet Kavşağı arasında ise otomobil,minibüs,kamyonet türü araçlarda hız sınırı 70,diğer araçlarda ve otobüste 60 olacak. Meral KINACILAR