Altyapısı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim eden TEDES uygulanmasına başlandı. Kırmızı ışık ihlal tespit sistemlerinde 66, hız ihlal tespit sistemlerinde 36 ve 22 genel görüş kamerasıyla birlikte toplam 124 kamera ile hizmet verecek TEDES'te cezalar kesilmeye başlandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, cezaların uygulanmaya başladığını ve sürücülerin dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, "TEDES projesinin amacı meydana gelen ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarını azaltmak ve daha güvenli bir trafik akışı sağlamak için uygulamaya konulmuş ilimizde tespit edilen hız ve kırmızı ışık kural ihlallerine trafik para cezası yazılmaya başlanılmıştır" denildi.

TEDES'İN ÖNEMİ ANLATILDI

Açıklamada, TEDES'in önemi de anlatıldı. "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ek 16’ncı maddesi gereği, İlimizde Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri Projesinin (TEDES) kurulumu tamamlanarak 14 Nisan 2016 tarihinde faaliyete geçmiştir" denilen açıklamada, "Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek için daha önce açıklanan yol ve kavşaklarda 2015 yılında toplam 161 adet ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 105 vatandaşımız ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. 2016 yılında ise toplam 23 kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 25 vatandaşımız yaralanmıştır. Trafik kurallarına riayet etmeden araç kullanan sürücülerin yarattığı olumsuzluklar, trafik kazalarının meydana gelmesine neden olduğu gibi, trafik akışını da olumsuz yönde etkilediği tartışılmaz bir gerçektir. Bu kapsamda ilimizde kurulan daha önce basın ve yayın kuruluşlarınca ve basın açıklaması ile yerleri belirtilen ve kamuoyuna duyurulan, TEDES projesinin amacı meydana gelen ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarını azaltmak ve daha güvenli bir trafik akışı sağlamak için uygulamaya konulmuş ilimizde tespit edilen hız ve kırmızı ışık kural ihlallerine trafik para cezası yazılmaya başlanılmıştır" HABER MERKEZİ