2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek 16’ncı maddesiyle Emniyet Genel müdürlüğü tarafından Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES) kurma yetkisi üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte hayata geçirilen sistem, devreye girdi.

ADRESLERE GÖNDERİLDİ

Daha önceden sistemin bulunduğu yol, kavşak ve hız limitleri hakkında bilgiler verilmesine rağmen sabah mesai saati ile birlikte uygulamaya giren sistemde, ilk bir saatte toplamda 868 araç kural ihlali yaptığı belirlendi. Kural ihlali yapan araçların cezaları, plakalar üzerinden adreslere gönderildiği öğrenildi.

İŞTE GÜZERGAHLAR

HIZ SINIRLARI

Sani Konukoğlu Bulvarı, D-400 üzeri Turgut Özal Köprülü Kavşağı ile Mezarlık arasında hız sınırı otomobil,minibüs,kamyonet türü araçlarda 80, kamyonda 60, Oto, Min Kamyonet, Panelvanda 60, otobüs türü araçlarda ise 70 olacak.Tugay-Basra yolu üzeri (Basra Kavşağı M.Saip Konukoğlu Kesişimi) ile Adliye arası, Abdulkadir Aksu Bulvarı üzeri Ata Kreş ile MNS Mobilya arası, Abdulkadir Konukoğlu Bulvarı üzeri Et Balık Kavşağı ile Köylü Garajı Kavşağı arası ve Üniversite Bulvarı üzeri Binevler-Doktorlar Kavşağı ile Çevik Kuvvet Kavşağı arasında ise otomobil,minibüs,kamyonet türü araçlarda hız sınırı 70,diğer araçlarda ve otobüste 60 olacak.

HIZ YAPILAN BÖLGELER

Açıklamada, ortalama hız tespit noktaları ise "Çevik Kuvvet Giriş, Binevler Giriş ve çıkış, Çevik Kuvvet Çıkış, MNS Giriş, Atakreş çıkış ve giriş, Adliye Giriş, Turgut Özal Köprülü Kavşağı girişi ve çıkışı, Çimento çıkış, Sultana Giriş ve çıkış ve Et- Balık giriş ve çıkışı" olarak duyuruldu.

KIRMIZI IŞIK İHLALLERİ

Açıklamada, kırmızı ışık ihlal sistemi noktaları ise Binevler kavşağı, İbrahimli yüksek bina, Duısburg Güvenevler kavşağı, İllerbankası kavşağı, Çetinkaya kavşağı, Grandotel Kavşağı, Başkarakol kavşağı, Basra Otogar kavşağı ve Köylü Garajı kavşağı“ şeklinde sıralanmıştı. HABER MERKEZİ * İHA